Masă și scaune de bucătărie – cum să le alegi pentru a obține o bucătărie modernă și practică?

luni, 19 februarie 2024
Bucătăria este principala încăpere din întreaga casă care sporește satisfacția și mulțumirea legate de locuința noastră. Este încăperea unde, de multe ori ne retragem pentru a ne încărca bateriile cu o cafea sau cu un prânz hrănitor. Tot aici gătim mese delicioase și, pentru mulți dintre noi, bucătăria este și loc de făcut teme sau de lucrat la proiectele pentru servici. Iar dacă nu aveți o zonă separată de luat masa, atunci bucătăria devine și dinning room.

Iată că cele mai importante piese de mobilier dintr-o bucătărie devin masa și scaunele. La alegerea lor, este necesar să ținem cont de o serie de factori, printre care suprafața pe care o avem la dispoziție, modul în care intenționăm să folosim masa, precum și numărul membrilor familiei.

Cum să alegeți masa și scaunele în funcție de suprafața bucătăriei?

Înainte de a alege o masă bucătărie, cel mai recomandat este să măsurați suprafața bucătăriei sau a locului unde doriți să amplasați corpul pentru a determina cu mai multe precizie dimensiunea potrivită ei. Este foarte important să lăsați suficient spațiu de mișcare, asta însemnând că trebuie să aveți loc să deplasați scaunul când vă ridicați fără să vă ciocniți de alte piese de mobilier, dar și că trebuie să existe spațiu între toți cei care stau al[turi.

O piesă de dimensiune mare și un număr mare de taburete într-o bucătărie relativ mică vă pot acomoda familia, însă nu va exista acel confort ideal, iar în timp, asta poate crea frustrare. Prin urmare, este deosebit de important să existe suficient spațiu de mișcare de jur-împrejur. Dacă dispuneți de un spațiu limitat, luați în considerare o variantă rotundă sau chiar pătrată, deoarece acestea se potrivesc mai bine în spații mai restrânse.

Câte scaune de bucătărie sunt necesare?

În mod ideal, în bucătărie ar trebui să existe atâtea scaune de bucătărie câți membri numără familia. Pentru cuplurile fără copii, sunt suficiente două, dar la fel de potrivite sunt și trei sau patru corpuri. Pe de altă parte, dacă organizați frecvent întâlniri acasă cu familia și prietenii sau chiar petreceri, va fi necesar să achiziționați cateva piese de rezervă. Cele mai potrivite sunt scaunele pliante, care se depozitează cu ușurință și care sunt mai compacte în comparație cu alte tipuri. Foarte important este și materialul din care sunt fabricate.

Există o gamă uriașă de scaune din care puteți alege, de la cele din plastic în stil scandinav care pot fi folosite și la exterior, până la modelele din lemn sau tapițate. Țineți cont de întreținerea necesară la alegerea lor – cele din plastic și lemn sunt mai ușor de curățat decât cele tapițate, cu toate că nu au eleganța acestora. Foarte important este să luați în considerare produsele cu un design ergonomic, care vă pot oferi un suport adecvat.

Materialele durabile și ușor de curățat sunt recomandate atât pentru scaune, cât și pentru masa din bucătărie. Lemnul, metalul și sticla sunt cele mai obișnuite materiale. Mesele din lemn sunt versatile și pot contribui la o amenajare primitoare, în timp ce variantele din sticlă pot crea un aspect mai modern și mai elegant.

Sursa de imagine: Pixel-Shot - stock.adobe.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe