Deputatul Daniela Oteșanu susține proiectul de lege pentru conferirea titlului de „Erou al Națiunii Române” lui Aurel Vlaicu

luni, 19 februarie 2024

Deputatul PSD Daniela Oteșanu, este, alături de alți colegi parlamentari, inițiator al Proiectului de Lege pentru conferirea lui Aurel Vlaicu a titlului de Erou al Naţiunii Române.

Potrivit Expunerii de motive, ”Aurel Vlaicu se regăsește printe marile personalități ale științei și tehnicii românești care au contribuit la dezvoltarea acestor domenii la nivel universal. În România, aviația a avut câteva personalități care și-au adus contribuția la dezvoltarea aparatelor de zbor.

Ceea ce-l definește pe Aurel Vlaicu sunt reușitele sale extraordinare în construirea și realizarea zborurilor cu mașinile sale, invențiile în domeniul aeronauticii care l-au inclus în rândul inovatorilor celebri ai primelor decenii ale secolului al XX-lea.

Propunem ca dată pentru declararea drept Erou al Națiunii Române a lui Aurel Vlaicu ziua de 17 iunie, deoarece, în această zi, în anul 1910, inginerul aviator a efectuat primul său zbor, la București, pe Câmpul Cotroceni, cu Aeroplanul «Vlaicu 1», conceput de Aurel Vlaicu, fiind primul aeroplan realizat pe pământul României.

Din aceste motive, data de 17 iunie a fost considerată ziua de naștere a aviației române, astfel că o perioadă îndelungată, în această zi a fost sărbătorită Ziua Aviației Române (1964 și 2004).

Memoria lui Aurel Vlaicu a fost și este cinstită, în România, dar nu numai. Există clădiri care îi poartă numele, monumente sau busturi, plăci aniversare sau comemorative, străzi și piațete urbane.

Cu toții, ne exprimăm recunoștința și prețuirea față de realizările sale și căutăm să simțim, pentru o clipă, măreția momentelor în care, prin invențiile și prin zborurile sale, a ajuns egalul marilor inventatori din întreaga lume”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe