Constantin Cîrstina anunță solicitarea oficială pentru preluarea DJ 645 sub administrarea UAT Orlesti

marți, 27 februarie 2024
În timp ce drumurile comunale din Orlești sunt într-o stare excelentă, drumul județean este într-o stare nesatisfăcătoare, provocând nemulțumirea cetățenilor și a administrației locale.
𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐂𝐢̂𝐫𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚 subliniază eforturile administrației locale de întreținere a infrastructurii respective, cum ar fi construcția de șanțuri și trotuare de-a lungul drumului județean, dar remarcă că acestea nu sunt suficiente pentru a compensa starea nu tocmai bună a drumului.
Mai mult, lipsa de cunoștință a cetățenilor despre cine este responsabil pentru administrarea drumului județean duce la plângeri adresate primăriei. Iar discrepanța între starea drumurilor comunale și cea a drumului județean subliniază necesitatea unei acțiuni pentru a alinia toate aspectele infrastructurii locale la standardele ridicate și stabilite de administrația lui Cîrstina.
Ca soluție, Constantin Cîrstina propune o soluție radicală: preluarea administrării drumului DJ 645, de către UAT Orlești, prin intermediul unei solicitări scrise către conducerea Consiliului Județean:
„De-a lungul drumului județean, am făcut șanțurile și trotuarele, însă drumul lasă de dorit. Cetățenii nu știu că acesta este în administrarea Consiliului Județean, vin la primărie și ne fac observații. În situația aceasta, am să-l iau în administrarea noastră. Prin urmare, vom face o solicitare scrisă către conducerea Consiliului Județean, în vederea trecerii acestui drum în domeniul administrării UAT Orlești; altfel, nu se mai poate. Am luat această decizie fiindcă în imaginea localității este și acest drum județean, DJ 645, și Consiliul Județean nu mă sprijină; de ani de zile, ne-au făcut doar promisiuni.
Degeaba spun eu că am toate drumurile comunale ca în palmă, că la Orlești se asfaltează inclusiv toate drumurile agricole, că există apă, canalizare și gaze naturale la poarta fiecărei gospodării de ani de zile, când mulți nici nu visau,” a declarat 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐂𝐢̂𝐫𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚.
Drumul județean DJ 645 traversează localitatea pe o lungime de 7 kilometri. Constantin Cîrstina spune că s-a săturat de promisiunile Consiliului Județean și, prin urmare, va face o solicitare oficială pentru preluarea DJ 645 sub administrarea UAT Orlești.
#Orlești este o localitate model din toate punctele de vedere și se vede că administratia liberală își face treabă cu succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe