Sparle si soparle, 29.02.2024

joi, 29 februarie 2024
  • Îl ţineţi minte pe procurorul Ionel Bușe de la Parchetul Râmnicu Vâlcea, care a stat suspendat disciplinar şase luni pentru atitudini nedemne constând în lovirea unui suspect imobilizat la sol, ameninţarea voalată a unui şef de poliţie şi ridiculizarea unor avocaţi în sala de judecată? Acum, Bușe face din nou cărare la Consiliul Superior al Magistraturii, întrucât este judecat într-un nou dosar disciplinar, notează luju.ro. De data aceasta, Inspecţia Judiciară îl acuză de exercitarea funcţiei cu rea-credinţa şi nerespectarea în mod nejustificat a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente. Mai exact, IJ susţine că Bușe ar fi solicitat fără temei echipe de control de la Garda Forestieră Vâlcea şi de la Ocolul Silvic Clăbucet pentru participarea la activităţile de urmărire penală. În plus, magistratul ar fi scurs în presă informaţii nepublice, mai arata Inspecţia. Ei bine, Secţia pentru procurori în materie disciplinară nu se grăbeşte de nicio culoare cu aceasta a doua cauză disciplinară împotriva lui Ionel Buse. Dosarul ar fi trebuit să aibă termen la 7 februarie 2024, însă procurorii CSM au hotărât să preschimbe termenul pentru data de 3 aprilie.
  • Stadiul lucrărilor de pregătire pentru începerea execuției secțiunii 3 Cornetu-Tigveni a autostrăzii Sibiu-Pitești. CNAIR prezintă stadiul proiectului: defrișare în afara fondului forestier - 100% realizat; defrișare în fondul forestier național -62% realizat; studii arheologice - 100% realizat; obținere acorduri și avize, în vederea eliberării autorizației de construire - 100%; amenajarea celor două organizări de șantier - 100% infrastructură, urmează montarea stațiilor de betoane și clădirilor pentru ateliere și birouri; realizare proiect tehnic pentru obținerea autorizației de construire - 75% (termen de predare 15 aprilie 2024); operațiuni de deminare - 100%; realizare studii de teren - 100%. Secțiunea 3 Cornetu-Tigveni are o lungime de 37 de kilometri, este cel mai lung lot de pe A1 Sibiu-Pitești, iar la Poiana va fi construit tunelul de 1.700 de metri (cel mai lung de pe A 1). Contractul cu WeBuild a fost semnat pentru 5,3 miliarde lei și 45 de luni execuție.
  • Gabriel Țolea va fi și în 2024 candidatul PNL la primărie. Pentru că simte că n-are argumente să fie ales în detrimentrul pesedistului Gheorghe Dinculescu, Țolea a trecut la amenințări. Pe surse am aflat că liberalul s-ar fi dus la mai mulți întreprinzători din sectorul forestier să-i amenințe cu controale. Nici nu i-ar fi greu, și nici nu ar trebui să-i amenințe direct. Simpla sa prezență pe lângă gaterele lor, pe lângă perimetrele lor de exploatare, i-ar avertiza pe aceștia că dacă nu îl susțin, o pot păți. Totuși, locul lui Țolea de muncă este Garda Forestieră. Iar dacă amintim că această instituție este condusă tot de un liberal, Gheorghe Poenaru, atunci putem constata ușor presiunea la care sunt supuși silvicultorii din Malaia care nu sunt cu Țolea. A nu se uita că sectorul silvic (privat sau de stat) este unul dintre cele mai importante în comună, de el depinzând foarte mulți localnici. Realitatea va fi cea care-i va frânge definitiv cariera politico-administrativă a liberalului. În 2024, când va pierde a doua oară la rând alegerile locale, va fi băgat în depoul politicii liberale. Sau vândut pentru piese de schimb - dezvaluiri facute de gazetavalceana.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe