UN NOU START PENTRU PROIECTUL INTERJUDEȚEAN „SĂ ÎNVĂȚĂM SĂ TRĂIM FRUMOS PE PĂMÂNT”!
La data de 5 decembrie 2023 a fost dat startul unei noi ediții (a XVI-a) a proiectului interjudețean „Să învățăm să trăim frumos pe Pământ” implementat de Școala Gimnazială „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea.
Scopul acestui proiect este de a dezvolta elevilor un comportament ecologic, sustenabil și prietenos cu natura și de a-i face conștienți de importanța păstrării unui mediu natural curat și verde.
Deschiderea acestei ediții a fost prilejuită de sărbătorirea unui eveniment important din calendarul ecologic și anume Ziua Mondială a Solului, zi menită să aducă în atenția oamenilor importanța dintre sol și apă, în realizarea unor sisteme agroalimentare durabile și rezistente, precum și a importanței conservării solului.
Activitatea s-a desfășurat online având ca temă punerea în evidență a solului și apei ca surse de viață.
Deschiderea activității a fost realizată de prof. Andreea DIN, directorul Școlii Gimnaziale „Anton Pann”, care a apreciat implicarea elevilor în activități cu caracter ecologic, activități care au un puternic caracter aplicativ și sunt deosebit de utile în contextual actual. Totodată, aceasta a recomandat elevilor și profesorilor să se implice în cât mai multe proiecte, acestea fiind de un real folos în dezvoltarea tuturor factorilor implicați în procesul educațional.
Coordonatorul proiectului, doamna prof. Letiția MURĂRUȘ a evidențiat caracterul aplicativ al proiectului și a promovat importanța conservării solului pentru în vederea unei dezvoltări durabile.
În cadrul acestei activități, partenerii implicați au dat dovadă de profesionalism și seriozitate în coordonarea elevilor pentru realizarea unor lucrări interesante și interactive.
La activitate au participat elevi de la Școala Gimnazială „Anton Pann”, coordonați de dna prof. Letiția MURĂRUȘ, Liceul Tehnologic „Justinian Marina” Băile Olănești, coordonați de dl. prof. Alexandru GANEA și dna prof. Anca BERBECE, directorul liceului, Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea coordonați de dna prof. Alina PETCU și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, coordonați de dna. prof. Cornelia PAPUZU.
Fiind un proiect interjudețean, activitatea s-a bucurat și de prezența partenerilor din alte județe, care și-au adus contribuția la buna realizare a activității.
În acest sens, la activitate au participat elevi de la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, jud. Prahova, coordonați de dna prof. Adriana NEAGU, Palatul Copiilor Bacău, coordonați de dna prof. Nela DUMEA, și de la Palatul Copiilor Timișoara, coordonați de dna prof. Liliana BABĂ.
Elevii au realizat lucrări diverse pe tematica activătții, realizând postere, afise, prezentări Power-Point, desene, referate și videoclipuri.
Lucrările elevilor au fost expuse într-o expoziție online, pe platforma Padlet, acestea fiind grupate pe diferite secțiuni.
Indiferent de maniera în care au ales să se exprime cu privire la acest eveniment ecologic, toți au ajuns la concluzia că mediul natural și implicit solul și apa au o importanță deosebită în viața oamenilor, iar conservarea acestora este un obiectiv imperios ce trebuie implementat cu prioritate.
Activitatea s-a bucurat de un real succes, feedback-ul oferit la finalul acesteia fiind unul pozitiv.
Proiectul va continua pe tot parcursul anului școlar, cu ocazia sărbătoririi unor evenimente importante cu caracter ecologic și se va finaliza în luna iunie cu organizarea concursului interjudețean “SOS Mediul Natural”.
Mulțumim tuturor participanților pentru implicarea în acest proiect și le dorim mult succes în cadrul următoarelor activități din cadrul acestuia!
"Nu trece nici o zi în care să nu ai un impact asupra lumii din jurul tău." Jane Goodall
A consemnat,
Prof. Ganea Alexandru Marian, L.T. „ Justinian Marina” Băile Olănești
Web Design by DowMedia