Sparle si soparle, 11.12.2023

duminică, 10 decembrie 2023
  • Curtea de Conturi a depistat nereguli la mai multe investiții derulate de Primaria Făurești în anul 2021. Astfel, entitatea a efectuat plăti nelegale în sumă de 79.000 lei prin decontarea unor lucrări neexecutate, dar înscrise în situațiile de lucrări si facturate pentru obiectivul de invesțitii „Extindere, reabilitare si modernizare scoala cu clase I-VIII în comuna Făuresti, judetul Vâlcea”. Pentru prejudiciul creat au fost calculate accesorii în sumă de 13.000 lei. Primaria Făurești a mai efectuat plăți nelegale în sumă de 66.0000 lei prin decontarea unor lucrări neexecutate, dar înscrise în situațiile de lucrări si facturate pentru obiectivul de investiții „Extindere, reabilitare si modernizare Dispensar in comuna Făuresti”. Pentru prejudiciul identificat au fost calculate accesorii în sumă de 15.000 lei. Tot UATC Făurești a efectuat plăți nelegale în sumă de 7.000 lei prin decontarea unor lucrări neexecutate, dar înscrise în situațiile de lucrări si facturate pentru obiectivul „Lucrări de reparații la rețeaua de canalizare în comuna Făurești”.

 

  • Probleme majore cu salubritatea în Drăgășani, iar primarul Cristian Nedelcu a plecat... în țări calde, după cum ne spun sursele noastre! „Păcat de Drăgășani că este condusă de impostori! S.O.S. Directia de Sanatate Publica - Drăgășani devine focar de infecție. Solicit măsuri de urgență! La sesizarea mai multor cetățeni din Drăgășani, am vizitat jumătate din ghenele de gunoi de pe raza municipiului Drăgășani (8 din 16). Se confirmă faptul că este o problemă cu eficiența colectării deșeurilor. Aceeași problemă de ani de zile... Primarul tocmai a propus prelungirea contractului cu firma de salubritate. Unii fac bani, cei care plătesc suferă!”, a declarat consilierul local Marian Roșca. Un alt locuitor din Drăgășani spune că ar trebui suplimentate numărul de ghene sau gunoiul să fie ridicat la cel mult două zile, nu ca acum o dată sau de două ori pe săptămână.

 

  • Potrivit situaţiilor comunicate de Ministerul Finanţelor, SC MW România SA (fosta fabrică Roți Auto Drăgășani) a realizat anul trecut un profit brut de peste 7,5 milioane de lei, o cifră de afaceri de circa 274 milioane de lei şi încasări de 296,8 milioane de lei. La data de 31 decembrie 2022, SC MW România SA avea datorii totale de circa 62 milioane de lei. Societatea din Drăgăşani a avut în 2022 exact 266 de angajaţi, iar capitalul social era de 29,3 milioane de lei. Grupul Magnetto Wheels a cumpărat în anul 2000, prin divizia sa, Fergat SpA, pachetul majoritar de acţiuni al fostei societăţi Roţi Auto Drăgăşani. În total, grupul italian Magnetto Wheels a investit în unitatea vâlceană peste 50 milioane de euro, fonduri direcţionate pentru realizarea unui program general de retehnologizare a societăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe