Activitate social-umanitară și educativ-religioasă realizată de Parohia Râureni, intitulată generic „Atelierul lui Moș Crăciun”

sâmbătă, 9 decembrie 2023

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și sub îndrumarea Biroului de Asistenţă Socială al Protoieriei Râmnicu-Vâlcea, luni 4 decembrie 2023, Parohia Râureni a desfășurat o activitate educativ-religioasă și social-umanitară dedicată micilor creștini proveniți din mediile defavorizate.

Activitatea a avut loc în cadrul parteneriatului pe care Parohia Râureni îl are cu Școala Profesională Colonie din municipiul Râmnicu-Vâlcea.
Cu acest prilej, răspunzând invitației conducerii Școlii Profesionale din Cartierul Colonie, părinții slujitori de la Parohia Râureni, Părintele paroh Chebăruș Gheorghe și Părintele Arhid. Cioteanu Cristian-Ioan, au participat împreună cu o parte din elevii și cadrele didactice din școală la activitatea social-umanitară intitulată generic „Atelierul lui Moș Crăciun” în cadrul căreia cei prezenți au confecționat ornamente de Crăciun, ce vor fi expuse în scop umanitar la Târgul de Crăciun organizat în incinta Shopping City Mall Râmnicu Vâlcea.
Pe parcursul activității, în cadrul atelierului, în timp ce elevii și cadrele didactice au confecționat cu migală ornamentele de Crăciun, părinții slujitori de la Parohia Râureni au prezentat celor prezenți învățături moral-religioase cu privire la importanța săvârșirii faptelor bune și necesitatea împletirii acestora cu postul și rugăciunea, în toate zilele vieții noastre și sporirea lor cu atât mai mult în această perioadă binecuvântată din an, când ne pregătim să-L primim în sălașul sufletelor noastre pe Pruncul Iisus, Fiul lui Dumnezeu.
Acest târg, aflat la a IV-a ediție, este organizat în scop umanitar în vederea colectării de fonduri, în urma achiziționării de către vizitatorii la târg a ornamentelor de Crăciun realizate în cadrul atelierului voluntar. Fondurile obținute vor fi folosite la amenajarea spațiului de joacă și educație din incinta școlii și sunt menite să readucă zâmbetul pe buzele copiilor și bătrânilor nevoiași din zona noastră care este una defavorizată”, a precizat doamna director Andra Mihai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe