6 moduri de a nu-ți pierde niciodată motivația pentru antrenamente

miercuri, 6 decembrie 2023

 

Antrenamentele sunt un mod excelent de a-ți îmbunătăți sănătatea și condiția fizică. Ele îți permit să accelerezi circulația sângelui, să crești masa musculară, să reduci greutatea și să îmbunătățești starea generală de bine. Mulți oameni știu că un stil de viață activ și exercițiile fizice regulate sunt bune pentru minte, corp și dispoziție. Dar există momente în care vocea ta interioară te îndeamnă să sari peste un antrenament fără un motiv întemeiat. 

Află cum poți rămâne motivată în drumul spre obiectivele tale de fitness

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă multe persoane care se antrenează este lipsa de motivație. Pentru a face regulat sport ar trebui să iei în considerare următoarele sfaturi: 

  • Determină din ce motiv dorești să faci exercițiile fizice

S-ar putea să fii motivată să te apuci de sport și fitness nu numai din dorința de a obține performanțe înalte, ci și, de exemplu, din dorința de a obține o siluetă zveltă pentru o vacanță la mare. Aceasta reprezintă o motivație excelentă, dar care se va termina imediat ce te vei întoarce din călătorie. Încearcă să găsești un motiv pentru a face exerciții fizice care să fie relevant pe tot parcursul anului - la urma urmei, un corp frumos și puternic este întotdeauna necesar. În plus, o activitate regulată îți va da o stare de bine și emoții pozitive;

  • Creează un spațiu

Exercițiile pe o bicicleta fitness sau alte activități sportive necesită spațiu. Un mic spațiu în casă sau în apartament, dedicat în mod special exercițiilor fizice, te va ajuta să-ți creezi o atmosferă de lucru. O cameră separată, o pivniță sau chiar și un simplu perete despărțitor îți va oferi un spațiu sacru doar pentru tine. Pune telefonul deoparte, într-o altă cameră, pe durata antrenamentului - mesajele de la șef pot ucide chiar și cea mai puternică motivație. Dacă îți plac bicicletele de fitness, poți alege una pentru tine din gama variată oferită de altex.ro.

  • Redu numărul de obstacole în calea antrenamentului

De exemplu, ai ocazia să te antrenezi după serviciu, dar nu ai niciun echipament la îndemână. O geantă cu o pereche de pantofi de schimb, o uniformă sportivă sau un costum de baie în portbagajul mașinii poate fi foarte utilă pentru o astfel de ocazie. Este important ca sala de gimnastică, stadionul de jogging sau terenul de sport să fie într-un loc până unde nu trebuie să parcurgi distanțe mari, cum ar fi în apropierea biroului tău. În acest fel, te poți schimba după o zi de muncă și poți merge direct la antrenament.

  • Planifică

Stabilește ce antrenament vei face și cum va decurge acesta. Apoi, ia 10 minute pentru a-ți planifica programul pentru restul săptămânii și urmează această rutină. Chiar mai bine, ai încredere într-un antrenor pentru a crea un plan de antrenament special pentru tine. Atunci când programul tău include o activitate fizică obligatorie, îți va fi mult mai greu să sari peste ea;

  • Combină exercițiile fizice cu altceva

De exemplu, te poți uita la emisiunea TV preferată în timp ce alergi pe pistă, pedalezi pe bicicleta de fitness sau faci setul preferat de abdomene. O altă opțiune este să alegi un podcast pe care ai vrea să-l asculți și să o faci doar în timpul antrenamentului. În acest fel, vei aștepta cu nerăbdare următoarea ședință;

  • Schimbă-ți obiceiurile

Un plan de antrenament poate funcționa pentru o perioadă lungă, dar nu la nesfârșit. Uneori, chiar și cei mai pasionați sportivi se plictisesc de activități monotone și repetitive. Dacă simți că rutina obișnuită nu-ți mai aduce bucurie, încearcă ceva nou. Mergi la dans în loc de alergare, înlocuiește antrenamentul de forță cu înotul. Noile antrenamente te vor încărca numai cu energie și pozitivitate.

Încheie-ți angajamentul față de un stil de viață activ prin alocarea timpului necesar antrenamentelor și acordându-le prioritatea cuvenită. Data viitoare când vei simți tentația de a omite o sesiune de exerciții fizice, încearcă să aplici unul, două sau chiar trei dintre sfaturile de mai sus. Depășirea rezistenței față de activitatea fizică poate fi mult mai simplă decât îți imaginezi, mai ales când dispui de strategiile adecvate pentru a-ți susține eforturile.

 

sursa foto: unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe