Sparle si soparle, 27.11.2023

luni, 27 noiembrie 2023
  • Așadar, EX-primarul orașului Berbești, Milorad Cumpănășoiu, a pierdut procesul cu ANI, în urma unei sentințe definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Însă, ceea ce vrem să subliniem, este că „Ziarul de Vâlcea” a fost PRIMA publicație, acum 3-4 ani, care a consemnat starea de incompatibilitate în cazul ipochimenului de Cumpănășoiu. ANI a constatat că în perioada 10 iunie 2017 - 10 mai 2018, Milorad Cumpănășoiu a exercitat simultan cu funcţia de consilier local PNL şi funcţiile de director şi manager în cadrul unei societăţi de stat. Astfel, „primarul” Cumpănășoiu a încălcat dispoziţiile legale, potrivit cărora funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu funcţia de director sau manager la societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de interese judeţean ori înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului judeţean în cazul consilierului local.

 

  • Manelistul Adi de la Vâlcea a cântat la petrecerea în care „tricolorii” au sărbătorit calificarea României la EURO 2024, Ianis Hagi (25 de ani) a făcut o dedicație specială. „Nu știu ce v-a făcut Hagi / Că jucați fotbal ca dracii”. După meciul contra elvețienilor, Hagi & compania au dat startul petrecerii. Mai întâi au sărbătorit pe gazon, unde Ionuț Radu a fost „maestru de ceremonii”, apoi s-au mutat într-un restaurant exclusivist de pe Calea Floreasca. Acolo, „tricolorii” s-au descătușat. Pe muzica lui Adi de la Vâlcea, un manelist adesea prezent în anturajul fotbaliștilor, Nicolae Stanciu, Denis Alibec, Răzvan Marin și ceilalți au dansat și cântat.

 

  • O serie de nereguli descoperite de Curtea de Conturi la Primăria Lăpușata. Astfel, în 2021, inventarierea anuală a patrimoniului Primăriei Lăpușata nu s-a efectuat cu respectarea în totalitate a prevederilor legale. Nu s-a efectuat, odată la 3 ani, reevaluarea activelor fixe corporale de natura construcțiilor, terenurilor și amenajărilor de terenuri aflate în patrimoniul propriu, evidenţa tehnico-operativă şi financiar-contabilă consemnând înregistrări de active a căror valoare justă nu corespunde cu cea contabilă și pentru care este necesară reevaluarea. În fine, Primăria Lăpușata nu a calculat și înregistrat în contabilitate amortizarea activelor fixe în conformitate cu prevederile legale, deși deține mijloace fixe care se amortizează, potrivit legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe