Sparle si soparle, 20.11.2023

luni, 20 noiembrie 2023
  • Poate puțină lume știe, dar trebuie să spunem că Dumitru Antonie Chelcea și-a dat demisia din funcția de director al Muzeului Memorial „Nicolae Bălcescu”. Asta s-a întâmplat încă din luna septembrie și drept urmare Consiliul Județean Vâlcea a declanșat procedurile de concurs pentru proiecte de management la Muzeu. Din declarația de avere a lui Dumitru Antonie Chelcea reiese că acesta a câștigat anul trecut suma de 65.000 lei din postura de director, plus 10.000 lei din cea de preot. În anul 2017, directorul Chelcea a fost în mijlocul unui scandal, deoarece concursul pentru ocuparea postului de economist la Muzeul „Nicolae Bălcescu”, a ridicat mari semne de întrebare. Surse credibile au susţinut că decizia a fost luată după ce preşedintele comisiei de concurs a solicitat recuzarea.

 

  • Un nou director la societatea Sistemplast. Prin Decizia nr. 5/2023, Florian Staicu, administratorul unic al SC Sistemplast SA, a decis revocarea din funcţia de director general şi încetarea mandatului de director general al lui Gheorghe Dulhai, începând cu data de 12 septembrie 2023. Tot administratorul unic al SC Sistemplast SA a numit, începând cu data de 12 septembrie 2023, în funcţia de director general al societăţii pe Popescu Gabriel Mircea. Indemnizaţia lunară netă va fi conform contractului de management. Mandatul de director general al SC Sistemplast SA va fi până la data de 1 septembrie 2027.

 

  • Veste bună pentru locuitorii din sudul județului Vâlcea! După 13 ani de la câștigarea contractului, timp în care nu s-a întâmplat nimic pe drumul DN 67B Scoarța-Pitești, nici măcar proiectul tehnic de execuție nu a fost întocmit, și după mai multe încercări de reziliere, zilele trecute DRDP Craiova a câștigat definitiv procesul ce permite rezilierea acestui contract. „A fost un proces dificil, cu multe termene, dar juriștii noștri au reușit performanța de a învinge avocații constructorilor, avocați specializați în astfel de litigii. Avem pregătită documentația să lansăm în licitație actualizarea documentației tehnice, în baza expertizei realizate de CNAIR, urmând să lansăm în licitație proiectare+execuție. Pentru a preveni o nouă blocare a acestui proiect, vom propune ca cei 188 de km să fie împărțiți în mai multe loturi”, a transmis directorul regional al DRDP Craiova, Călin Cosmin. Contractul câștigat în 2010 de controversata firmă Delta ACM avea o valoare de aproape 372 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe