Percheziții în Vâlcea. Persoane cercetate pentru evaziune fiscală și spălare de bani

marți, 14 noiembrie 2023

Polițiștii au făcut 42 de percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Ilfov, Călărași și Vâlcea, la locuințele unor persoane bănuite de comerțul deșeurilor, materialelor reciclabile feroase și neferoase care au spălat bani și au făcut evaziune fiscală - a comunicat, marți, IGPR.
În cele două dosare penale sunt cercetați 28 de bănuiți, persoane fizice și juridice, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani și evaziune fiscală.Peroanele au înșelat statul cu peste 66.000.000 de lei.În perioada 2016-2022, bănuiții ar fi făcut circuite comerciale fictive printr-o firmă, înregistrând documente false de achiziții de deșeuri de materiale reciclabile de la persoane fizice.

Sumele încasate din vânzarea bunurilor erau decontate prin sistemul bancar prin diverse retrageri numerar, justificate ilegal.

De asemenea, în calitate de furnizori ai societăților administrate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi omis să evidențieze în contabilitate livrări către diverși parteneri beneficiari.

Polițiștii au stabilit că bănuiții ar fi controlat16 firme, iar prin intermediul acțiunilor ar fi fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 66.000.000 de lei, reprezentând impozit pe profit rezultat din vânzări, respectiv impozit pe profit rezultat din achiziții de la persoane fizice și juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe