Omul de afaceri Vicenţiu Mocanu a fost desemnat candidatul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Anunţul a fost făcut în cadrul unui eveniment care a avut loc la Râmnicu Vâlcea şi la care au fost prezenţi preşedintele AUR, George Simion, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, precum şi alţi reprezentanţi ai conducerii naţionale a partidului.

Potrivit unui comunicat de presă al AUR, George Simion a declarat că formaţiunea face, astfel, primul pas către prezentarea echipei de candidaţi pentru alegerile locale de anul viitor.

”Pe lângă alegerile europarlamentare vreau să câştigăm toate alegerile din anul 2024. (…) Eu vreau să câştigăm şi simt că se poate câştiga. De trei ani de când conduc acest proiect politic tot încerc să conving oameni valoroşi, buni administratori, buni conducători să se alăture proiectului AUR. A fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care a trebuit să le fac. Astăzi am venit să vă prezentăm, pe lângă o echipă impresionantă de viitori europarlamentari, şi soluţia noastră pentru Râmnicu Vâlcea. Şi o aveţi aici: îl cheamă Vicenţiu Mocanu! Un om care nu a mai făcut politică până acum. Vreau din suflet să înţelegeţi că pentru 2024 AUR va aduce în faţa românilor oameni care nu au venit să se îmbogăţească din politică, oameni care au făcut ceva în comunităţile lor, oameni care au realizat că nu e suficient să fie bine doar în ograda lor. Pentru mine, primul nostru candidat pe care îl anunţăm la Vâlcea este şi un model de candidat pe care AUR îl va propune în 2024: antreprenor care a realizat ceva, care a plătit taxe, care vrea să schimbe România în bine”, a afirmat George Simion.

Vicenţiu Mocanu a declarat, în discursul susţinut în faţa a peste 700 de membri şi simpatizanţi AUR, că a intrat în politică pentru a reda comunităţii valorile pe care le-a pierdut ”din cauza incompetenţei, neştiinţei şi relei-credinţe”.

”Astăzi, cu inima plină de speranţă şi determinare, stau în faţa voastră pentru a anunţa candidatura mea pentru funcţia de primar al oraşului nostru, Râmnicu Vâlcea. Fac acest pas pentru că Râmnicu Vâlcea merită mai mult. Am decis să intru în politică pentru că simt nevoia de a reda comunităţii tot ceea ce sunt eu astăzi şi a readuce valorile pe care le-am pierdut din cauza incompetenţei, neştiinţei şi relei-credinţe. Am experienţă şi o viaţă dedicată muncii şi comunităţii. Am pornit de jos, fără să mă dau în lături de la greu şi tot ce am construit până acum am făcut prin muncă asiduă şi determinare. În toţi aceşti ani am înţeles ce îşi doresc de la primar tinerii, mamele pentru viitorul copiilor, funcţionarii publici şi cei de la firmele private, medicii, profesorii, cei din profesii liberale şi toţi ceilalţi”, a declarat Vicenţiu Mocanu.

El a mai adăugat că face acest pas alături de AUR pentru că ”împărtăşim împreună valori fundamentale precum familia, patria, credinţa şi libertatea”.

”Împreună vom munci din greu pentru a produce schimbarea de care Râmnicu Vâlcea şi întreaga ţară au nevoie”, a mai spus Mocanu.


Preşedintele AUR, George Simion, a declarat celor peste 700 de persoane prezente la eveniment că AUR are cea mai bună listă de candidaţi pentru Parlamentul European.

"Cred că avem pe lista pentru Parlamentul European mai multe cadre didactice, mai mulţi şefi de promoţie, mai mulţi oameni care şi-au luat pe bune doctoratul decât au toate celelalte partide împreună oameni care au luat Bac-ul la timp. M-a întrebat Cristina, soţia lui Vicenţiu, unde i-aţi găsit? E normal, cumva, având în vedere calitatea proastă a oamenilor care ne conduc de 30 de ani, pentru că se lucrează foarte mult la inducerea ideii că noi românii nu ne putem conduce singuri, că suntem incompetenţi, că suntem incapabili, că suntem slabi. (...) Nu am nici cea mai mică emoţie că în faţa voastră îi aveţi pe cei care câştigă alegerile europarlamentare din 2024 de pe 9 iunie. O să câştigăm pentru că Europa nu e a lor, a minţilor bolnave de la Bruxelles, a celor care vor să anuleze popoarele, naţiunile, a celor care vor să ne ţină cetăţeni de mâna a doua. (...) Cred că eu, voi, copiii noştri avem dreptul să trăim într-o lume mai bună, nu în cea imaginată de minţile bolnave şi hulpave care conduc azi România", a spus George Simion.

La rândul său, senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, a afirmat că România are nevoie să fie reprezentată de patrioţi în Parlamentul European.

"Cred că victoria poate fi apropiată doar dacă toată lumea înţelege miza acestor alegeri care altminteri până acum au fost tratate ca fiind foarte puţin importante. Miza este enormă. Miza este pusă pe libertatea noastră, pe sănătatea noastră, pe suveranitatea statului nostru, pe modul nostru de viaţă, pe tot ceea ce ne face pe noi români şi tot ceea ce face din România, România. Dacă tot mai multă lume va înţelege lucrul acesta, vom învinge. Avem nevoie că România să fie reprezentată de patrioţi. Noi vă garantăm că suntem hotărâţi să mergem până la capăt în această bătălie şi că nu ne vom lasă până nu vom învinge", a subliniat Claudiu Târziu.

Europarlamentarul Cristian Terheş, cel care va deschide lista de candidaţi la alegerile europarlamentare din partea AUR, le-a spus celor prezenţi că România are nevoie de oameni politici la Bruxelles care să aibă puterea să ceară drepturi pentru propria naţiune.

"Votul din 2024 la europarlamentare este despre România şi despre fiecare dintre dumneavoastră. Cum e reprezentată România la nivel european? Stă în genunchi sau stă drept? Când îţi ceri drepturile nu le ceri în genunchi. România are nevoie de oameni politici la Bruxelles care să aibă puterea să ceară drepturi pentru propria naţiune. Iar dacă drepturile nu se dau, atunci se iau", a precizat Cristian Terheş.
Acesta a mai spus că românii nu mai pot permite la nivel de societate ca cineva aflat într-o funcţie publică vremelnică să se mai joace cu sănătatea noastră.

"Gândiţi-vă doar pentru o secundă ce s-ar fi întâmplat cu noi, cu toţi, ca societate, dacă în 2020 AUR nu ar fi fost în Parlament. Gândiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă o mână de oameni în Parlament nu ar fi expus nenorocirea care ni se pregătea. Şi ce ni se pregătea? Aflăm acum. Aţi văzut dosarul DNA de peste un miliard de euro. (...) Cei care au încălcat legea, cum s-a întâmplat şi cu echipa USR-PNL-Cîţu şi restul, clar trebuie să răspundă penal. Dar mai e o răspundere, iar aia e politică. Când v-aţi încredinţat soarta în mâinile unor reprezentanţi să îi trimiteţi ba în Parlamentul României, ba în Parlamentul European, ba să fie preşedinte, primar, nu cred că le-aţi dat un cec în alb ca cineva să se joace cu vieţile dumneavoastră", a arătat Cristian Terheş.

AUR a ales să prezinte lista de candidaţi cu un an înainte de alegeri. Este o premieră pentru scena politică din România, unde partidele vechi ne-au obişnuit să ne prezinte candidaţii cu o lună sau două înainte de alegeri. Facem acest demers deoarece ne dorim ca toţi cetăţenii, precum şi societatea civilă, să cunoască candidaţii pe care noi îi propunem.