O familie cu un copil de şase ani, care a rămas înzăpezită cu maşina - salvată de jandarmi

duminică, 26 noiembrie 2023

O familie cu un copil de şase ani a rămas cu maşina blocată în zăpadă la Perişani, pentru salvarea lor fiind nevoie de intervenţia jandarmilor montani, au informat, duminică, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, cei trei membri ai familiei veniseră în comuna vâlceană să admire peisajul de iarnă, însă au fost surprinşi de viscolul puternic şi, pentru că nu erau pregătiţi pentru astfel de situaţii, au rămas înzăpeziţi.

"Jandarmii vâlceni au observat un autovehicul ieşit de pe partea carosabilă, imobilizat în zăpadă. Cei doi adulţi, un bărbat şi o femeie, depuneau eforturi pentru a-şi elibera maşina din nămeţi, dar lipsa uneltelor adecvate îi împiedica să-şi continue călătoria. Condiţiile meteorologice dificile, cu viscol puternic, au complicat misiunea lor, iar încercările - timp de aproximativ 30 de minute - nu au avut succes. Jandarmii au intervenit eficient, oferindu-le ajutorul necesar pentru a-şi scoate autovehiculul din zăpadă. Într-un dialog ulterior, membrii familiei au dezvăluit că au ales să viziteze comuna Perişani pentru a se bucura de peisajul de iarnă şi de zăpadă, în compania fiului lor în vârstă de 6 ani. Nu şi-au imaginat că vor întâmpina astfel de dificultăţi şi au promis că vor acorda o atenţie sporită în viitor alegerii locurilor de oprire, în încercarea de a evita situaţii neplăcute", a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea, George Tacăle.

Reprezentantul Jandarmeriei Vâlcea a precizat că niciunul dintre membrii familiei nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar, pentru a evita astfel de situaţii, recomandările pentru turişti sunt să ţină întotdeauna seama de condiţiile meteo şi să îşi ia măsuri de precauţie în deplasările pe drumurile publice.

Judeţul Vâlcea s-a aflat duminică, până la ora 17.00, sub avertizare Cod Roşu de viscol în zonele montane înalte şi, până la ora 18,30, sub atenţionare Cod Galben de vânt puternic în celelalte zone. AGERPRES

 

Sursa foto: IJJ Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe