Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Bogdan Ivan a anunţat că Vâlcea devine parte a Hub-ului Naţional de Hidrogen, acesta fiind „încă un pas concret pentru ca România să devină un centru pentru tehnologii emergente”. El a mai spus că la minister este în lucru la aplicaţia de finanţare a hub-ului naţional de hidrogen.

„Vâlcea devine parte a Hub-ului Naţional de Hidrogen. Încă un pas concret pentru ca România să devină un centru pentru tehnologii emergente! Lucrăm, la MCID, la aplicaţia de finanţare a hub-ului naţional de hidrogen. Îl felicit pe directorul general Mihai Varlam şi pe toţi specialiştii Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice (ICSI) din Râmnicu Vâlcea, pentru proiectele unice prin care duc România mai departe: ICSI este parte a proiectului strategic de 130 de milioane de euro, fonduri UE, prin care realizăm Hub-ul românesc de hidrogen, printr-un parteneriat între mediul academic, IMM-uri şi comunitatea locală”, a scris Bogdan Ivan, luni pe Facebook, potrivit news.ro
El a mai spus că „ICSI a dezvoltat maşina care funcţionează pe bază de hidrogen, un prototip pe care l-am şi testat.”
„Tot aici a fost brevetată apa uşoară, fără nitraţi sau nitriţi, care îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi este folosită în tratamentul cancerului; ICSI este cel mai mare producător de heliu lichid din România, folosit în industria medicală pentru RMN-uri şi CT-uri. Îi mulţumesc în mod special preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, domnului Constantin Rădulescu, pentru călduroasa primire şi pentru sprijinul oferit în aceste proiecte, dar şi pentru proiectele pe care MCID le va dezvolta în parteneriat cu Consiliul Judeţean”, a completat Ivan.