Directoarea economică Simona Bălășoiu, cercetată de procurori pentru mai multe nereguli la CAR Sanitar IFN! Împrumuturi acordate fără documente justificative, în valoare totală de 1.600.000 lei!

sâmbătă, 25 noiembrie 2023

Directoarea economică Simona Bălășoiu, cercetată de procurori pentru mai multe nereguli la CAR Sanitar IFN! Împrumuturi acordate fără documente justificative, în valoare totală de 1.600.000 lei

Uniunea Județeană a Caselor de Ajutor Reciproc Vâlcea a sesizat organele de urmărire penală cu privire la următoarele aspecte constatate cu ocazia efectuării unui control efectuat la CAR Sanitar IFN Rm. Vâlcea, respectiv:

  • În contabilitatea CAR Sanitar IFN Rm. Vâlcea au fost efectuate înregistrări contabile fictive ce au condus la mărirea împrumuturilor în cazul a 109 persoane menționate în anexa la procesul verbal de control, fapt ce a determinat implicit și mărirea fictivă a veniturilor casei cu suma de 1.198.985,43 lei; din aceste venituri s-au efectuat cheltuieli neaprobate, neprevăzute în buget, unele dintre ele în scop personal, conducând la obținerea unui rezultat financiar fictiv ce a fost repartizat la rezervele casei și la fondurile sociale ale membrilor la fiecare sfârșit de an;
  • De asemenea, veniturile casei au fost mărite fictiv prin înregistrări nepermise efectuate în programul informatic, pentru suma de 546.459,70 lei, reprezentând dobânzi din împrumuturi, sumă ce a fost înregistrată ca fiind încasată, mărind astfel fictiv veniturile casei.
  • Au fost constituite fonduri sociale proprii din veniturile CAR Sanitar IFN pentru Bălășoiu Simona –director economic și Bălășoiu Ionuț –economist, au fost efectuate transferuri la fondurile sociale proprii din dobânda nerepartizată, în scopul de a obține dobânzi suplimentare din care să-și achite lunar împrumuturile personale sau să ridice lunar sume necuvenite și au fost constituite fonduri sociale din depuneri fără documente justificative;
  • Au fost identificate 2 fișe de împrumut pe numele Firescu Petre și Finanțare PL Centru, ce atestă împrumuturi acordate fără documente justificative, în valoare totală de 1.600.000 lei, împrumuturi ce figurează ca fiind achitate prin înregistrări contabile fictive și fără documente justificative;
  • Au fost efectuate cheltuieli cu achiziționarea de mobilier, aparatură și accesorii, fără referat de necesitate și fără avizul persoanelor autorizate, aceste bunuri nefiind regăsite în listele de inventar;
  • Au fost întocmite și raportate situații financiare fictive(bilanț contabil, buget de venituri și cheltuieli, indicatori de supraveghere ai B.N.R. și U.N.C.A.R.) ce au permis acordarea de către UJCAR Vâlcea de împrumuturi în sumă totală de 2.750.000 lei.

Prin ordonanța organului de cercetare penală din data de 07.03.2017 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, prev. De art. 295 alin. 1 C.P. rap. la art. 308 alin. 1 C.P., abuz în serviciu, prev. De art. 297 alin. 1 C.P. rap. la art. 308 alin. 1 C.P., fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. De art. 322 C.P. și uz de fals, prev. De art. 323 C.P.

Prin ordonanța organului de cercetare penală din data de 28.04.2021, confirmată prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea din aceeași dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta Bălășoiu Simona, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare, prev. De art. 295 alin. 1 rap. la art. 308 alin. 1 C.P., constând în aceea că, în calitate de director economic în cadrul CAR Sanitar IFN Rm. Vâlcea, în perioada 2011-2016, a majorat în mod fictiv veniturile CAR Sanitar IFN Rm. Vâlcea (cu o valoare de 1.206.207,26 lei), prin atestarea fictivă a încasării dobânzilor la creditele aflate în derulare, și a deschis două fișe de împrumut pe numele Firescu Petre, în valoare de 850.000 lei și Finanțare PL Centru, în valoare de 750.000 lei, pentru care au fost identificate documentele în baza cărora au fost acordate și nici documentele prin care s-au restituit cele două credite, prin aceste modalități creând posibilitatea efectuării unor cheltuieli în interes propriu sau al altor persoane, privind achiziția unor produse pentru care expertul nu a identificat nici recepția și nici destinația acestora(produse denumite generic Produse protocol, Produse cadouri, Rechizite, Materiale de curățenie, provenite de la societatea LAVFLOR SRL) și a unor produse care nu au legătură cu obiectul de activitate al CAR Sanitar IFN Rm. Vâlcea (ex: băuturi alcoolice, obiecte de uz casnic, lenjerii, bijuterii din aur, ceasuri, ochelari de soare, articole de îmbrăcăminte, balansoar, etc).

Continuăm investigațiile în acest caz!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Directoarea economică Simona Bălășoiu, cercetată de procurori pentru mai multe nereguli la CAR Sanitar IFN! Împrumuturi acordate fără documente justificative, în valoare totală de 1.600.000 lei!”

  1. Greseala este a statului care permite unor pigmei , fara pregatire in domeniu , sa infiinteze asemenea IFN-uri. In acest caz totul se confirma ca , unde nu este cap , vai de picioare. Daca sumele vehiculate sint reale atunci mititica este aproape. Pacat ca , atunci cind profiti de situatie , nu te gindesti si la viitor. Minte putina si ani multi de bulau , se pare ca asta va fi viitorul.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe