Vâlcea și Prahova, singurele județe din țară unde elevii primesc cornul și laptele

marți, 3 octombrie 2023

Singurele județe unde elevii primesc în noul an școlar cornul și laptele sunt Prahova și Vâlcea. Acest lucru este posibil deoarece contractele din anul anterior nu au expirat - informeaza observatorulph.ro

Deși școala a început de trei săptămâni, elevii din restul țării nu au primit încă niciunul din produsele alimentare promise de Programul pentru școli al României.

Autoritățile locale nu au pornit încă licitațiile, fie pentru că Guvernul nu a emis reglementările pentru desfășurarea licitațiilor și a programului la timp, fie că oficialii locali nu stiu să aplice procedurile

Atât preșcolarii cât și elevii din clasele primare și gimnaziale ar fi beneficiat de 2 porții de fructe sau legume, 3 porții de lapte, 2 porții de produse lactate și 5 porții de produs de panificație, în fiecare săptămână.

Aproape 1,9 milioane de preșcolari și elevi nu beneficiează de acest program din cauza faptului că licitațiile sunt inițiate târziu.

Pentru o săptămână, Guvernul trebuie să plătească 10,2 lei pentru fiecare elev care beneficiează de acest program.

Potrivit HG nr. 738/2023, elevii pot primi următoarele fructe și legume : mere, pere, struguri de masă, prune, morcovi, păstârnac, ţelină de rădăcină, sfeclă roşie, ardei graşi şi castraveţi, în porţii de cel puţin 100 grame pentru fructe şi cel puţin 200 grame de legume, inclusiv legume sub formă de amestec. Acestea trebuie să fie preparate și gata de consum în stare proastpătă. Legumele pot fi amestecate, însă fructele trebuie să fie din același fel. De asemenea, porțiile vor fi ambalate individual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe