Sparle si soparle, 28.09.2023

miercuri, 27 septembrie 2023
  • Falimentara societate Oltchim a scăpat de cel mai INUTIL personaj al său, după ce Nicolae Bogdan Stănescu și-a dat demisia din funcția de administrator special al întreprinderii, după 10 ani de la numire. Fostul administrator special al Oltchim, Bogdan Stănescu, nu s-a sfiit să ridice anul trecut suma de 680 milioane de lei vechi de la combinatul chimic. Dar acesta este un „mizilic” comparativ cu alte sume de bani de la diverse companii de stat sau instituții, dar la care nu a precizat în declarația de avere sumele încasate în 2022. Tot anul trecut, în urma divorțului de Cătălina Stănescu, ex-administratorul special al Oltchim i-a cedat mai multe apartamente și terenuri intravilane, rămânând „săracul” de Bogdan Stănescu cu un apartament, un teren (în București) și două mașini. În ultimii ani, Bogdan Codruţ Stănescu a fost director în Ministerul Economiei şi posesorul unui record naţional absolut: a încasat nu mai puţin de 12 salarii de la stat.

 

  • Securiștii sunt încă în Primăria Drăgășani?!? Metodele par aceleași. Consilierul local USR Marian Roșca a dezvăluit: „Dacă se confirmă această situație, părerea mea este că directoarea unei direcții din Primăria Drăgășani ar trebui să-și dea demisia de urgență. Cu primarul de mână. Din ultimele informații, se pare că... face poze pe stradă (sau primește de la altcineva) persoanelor incomode și le trimite primarului, în timpul programului de lucru. Ce se întâmplă apoi cu persoanele vizate? Sunt amenințate, șantajate, hărțuite acasă și la locul de muncă? Eu cred că ne putem gândi la toate aceste scenarii si vorbesc din proprie experiență... Situația mi se pare foarte gravă și cred că instituțiile abilitate ar trebui să intre pe fir pentru clarificări, Poliția, Parchet, Ministerul Public? Așteptăm clarificări publice și din partea doamnei director DAS”.

 

  • Lucrările la creșa de pe strada Morilor din Râmnic, care beneficiază de finanțare din PNRR, continuă în ritm susținut conform planurilor. Conform proiectelor-tip, creșa de dimensiuni medii va putea găzdui până la 9 grupe de copii. Noua clădire va fi dotată cu cele mai moderne facilități: o izolație de calitate superioară pentru a reduce la minim consumul de utilități necesare funcționării, alimentare cu energie provenită din panouri fotovoltaice, spații de joacă în aer liber care respectă un standard de cel puțin 10 mp/copil etc. Această investiție este susținută integral din fonduri nerambursabile în cadrul PNRR și se preconizează că va fi finalizată până la sfârșitul acestui an, urmând a fi deschisă și pusă în funcțiune anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe