Sparle si soparle, 04.09.2023

duminică, 3 septembrie 2023

 

  • Avocatul Iulian Voicu și Daniel Țapu, numiți administratori la societatea ETA. Numirea celor doi administratori provizorii de către Adunarea Generală a Acționarilor de la societatea ETA s-a făcut dintre propunerile de candidaţi prezentate de acţionarul unic la această societate - municipiul Râmnicu Vâlcea. Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a mandatat reprezentantul municipiului Râmnicu Vâlcea în Adunarea Generală a Acţionarilor la societate să numească administratorii provizorii pe o perioadă de maximum 5 luni.

 

  • Edilul din Bălcești, Constantin Aleca, a încasat în 2022 suma totală de aproape 1 miliard de lei vechi din salariile de la primărie. Din declarația de avere a liberalului Aleca, mai reiese că acesta deține două mașini (un VW Touran și o Dacia Break), plus un apartament în orașul Bălcești cumpărat în anul 1991. Urmare verificării Curții de Conturi a cheltuielilor de capital efectuate în anul 2020, la obiectivul de investiții „Construcție Pod si Punte Pietonală peste Pârâul Pesceana, în Zona Ulicioiu, Oraș Bălcești”, obiectiv finanțat de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, au fost identificate plăți pentru lucrări neexecutate, dar confirmate de către dirigintele de șantier, în valoare de 1 miliard de lei vechi, pentru care au fost calculate accesorii în valoare de 130 milioane de lei vechi.

 

  • Zilele trecute, un angajat al Primăriei Drăgășani s-ar fi electrocutat, în timpul serviciului, iar responsabili din primarie ar vrea să... mușamalizeze toată situația, inclusiv prin presiuni pe medicii de la Spitalul din Drăgășani. Nu este primul „accident de muncă” care se întâmplă în primărie, deoarece în luna mai inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea au efectuat un control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, la Primăria Drăgăşani. În urma controlului, ITM a constatat neconformităţi privind încălcarea prevederilor legale pentru care au fost dispuse măsuri cu termene de realizare şi aplicate sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost dispuse măsuri privind interzicerea consumului băuturilor alcoolice sau drogurilor de către funcţionarii Primăriei Drăgăşani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe