Opt firme închise şi amenzi de peste un milion de lei în urma controalelor la staţiile de carburanţi

marți, 12 septembrie 2023

Opt firme au fost închise, iar alte 11 s-au ales cu activitatea suspendată în urma verificărilor efectuate la instituţiile publice şi operatorii economici din Vâlcea care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanţi, lubrifianţi şi produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL).

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Vâlcea au precizat că până acum comisiile mixte, formate din poliţişti, pompieri, comisari de mediu, inspectori de muncă, reprezentanţi ISCIR şi ai altor instituţii cu atribuţii de control în acest domeniu, au verificat 39 de firme din tot judeţul, în urma acestor controale fiind descoperite mai multe nereguli, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare totală de peste un milion de lei.

‘Acţiunile de verificare au început în data de 31.08.2023, iar până la data de 08.09.2023, au fost verificaţi 39 operatori economici din judeţul Vâlcea. Potrivit documentelor constatatoare încheiate de reprezentanţii instituţiilor care fac parte din comisiile mixte de verificare, până la aceasta dată, s-au constat 344 deficienţe şi au fost dispuse 409 măsuri de remediere. Totodată, au fost aplicate 324 sancţiuni contravenţionale, din care 123 amenzi şi 201 avertismente. Valoarea totala a amenzilor se ridică la suma de 1.119.900 lei’, au transmis reprezentanţii Prefecturii Vâlcea.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare, inclusiv pierderea valabilităţii autorizaţiilor şi chiar oprirea de la funcţionare în cazul firmelor găsite cu nereguli grave.

Au fost dispuse măsuri complementare de către următoarele instituţii: ISU Vâlcea – pierderea valabilităţii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru trei operatori economici; Biroul Vamal Vâlcea – suspendarea atestatului de comercializare pentru opt; Garda Naţională de Mediu/ Comisariatul Vâlcea – suspendarea activităţii pentru lipsa autorizaţiei de mediu la 11 firme; ITM Vâlcea – suspendarea activităţii de distribuţie echipamente pentru 11 operatori; ISCIR Piteşti: oprirea de la funcţionare pentru opt.

Din comisiile mixte formate prin ordinul prefectului  fac parte reprezentanţii ai Prefecturii Vâlcea, Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat – ISCIR Piteşti; Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – ISCTR 6 Slatina; Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Vâlcea; Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea; Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea; Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Târgu Jiu; Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea; Biroului Vamal de Interior Vâlcea şi ai Inspectoratului Judeţean în Construcţii Vâlcea. Suportul tehnic este asigurat de Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat (CNCCIR) – punct de lucru Craiova; Autoritatea Rutiera Română – Agenţia Teritorială ARR Vâlcea şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe