Impozit de 70% pentru veniturile nejustificate, realizate de persoane fizice (proiect de lege)

marți, 19 septembrie 2023

De la 1 iulie 2024 ar putea fi introdus un impozit de 70% pentru veniturile realizate de persoanele fizice care nu pot justifica sumele respective, potrivit noului proiect de lege privind măsurile fiscal-bugetare, publicat marți. 

În prezent, cota de impozit pentru veniturile realizate de persoanele fizice a căror proveniență nu poate fi dovedită este de 16%.

Acum, potrivit proiectului de lege, de la 1 iulie 2024, se propune modificarea cotei de impozit pentru veniturile realizate de persoanele fizice a căror proveniență nu poate fi dovedită, prin introducerea unei cote de 70% cu scopul de a crește conformarea voluntară a contribuabililor, „cu implicații favorabile asupra creșterii încasărilor bugetare”.

Până la data intrării în vigoare a noilor prevederi, se oferă o fereastră de oportunitate contribuabililor pentru a se conforma. Mai exact, trebuie să-și declare veniturile și să-și plătească obligațiile fiscale aferente acestora, „evitând riscul încadrării acestora în categoria de risc fiscal și a declanșării unor verificări a situației fiscale personale, cu consecința impunerii cu noua cotă de impozitare și a obligațiilor fiscale accesorii aferente”, se mai arată în proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe