Anchetă pentru corupţie sexuală la Colegiul de Informatică Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea; vizat este fiul patronului de la firma de construcții, Civil Speed, abonată la contracte cu statul!

luni, 25 septembrie 2023

O anchetă pentru corupere sexuală a minorilor a fost declanşată într-o unitate şcolară de prestigiu din municipiul Râmnicu Vâlcea, Colegiul de Informatică Matei Basarab, după ce vineri doi elevi de a VIII-a s-ar fi dus într-o pauză la elevii dintr-o clasă de a III-a, unde ar fi mimat scene cu conotaţii sexuale, obligându-i pe cei mici să-i imite, totul fiind filmat de unul dintre cei doi elevi de gimnaziu.

Directorul unităţii şcolare, Coca Niţulescu-Gavrisiu, a precizat că o parte dintre părinţii copiilor implicaţi, precum şi dirigintele clasei celor doi elevi de gimnaziu au fost audiaţi, luni, în prezenţa poliţiştilor, care au deschis dosar penal în acest caz.

‘Am declanşat operaţiunea de anchetare internă. Au fost discuţii preliminare cu o parte dintre părinţi şi dirigintele clasei. Aşteptăm un pic ca procedura să se finalizeze şi cu siguranţă vom transmite toate informaţiile. Ceea ce pot să spun este că şcoala noastră regretă cele întâmplate. Toleranţa la violenţă este zero. Nu dorim violenţă sub nicio formă. Vom analiza şi vom sancţiona elevii conform regulamentelor şcolare şi legislaţiei în vigoare’, a declarat directorul Colegiului Naţional de Informatică ‘Matei Basarab’ din Râmnicu Vâlcea.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Vâlcea, cercetările se desfăşoară sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere sexuală a minorilor, cei care au sesizat incidentul atât prin telefon, cât şi în scris fiind părinţi elevilor de clasa a III-a.

‘În ceea ce priveşte incidentul produs într-o unitate de învăţământ din municipiul Râmnicu Vâlcea, la data de 22 septembrie a.c., poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere sexuală a minorilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea’, au transmis reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Unul dintre elevii de gimnaziu implicaţi este recidivist, în luna martie anul acesta el înţepându-şi un coleg cu un briceag, faptă pentru care s-a ales cu mutarea într-o altă clasă şi cu scăderea temporară a notei la purtare, dar în final, pentru că legislaţia prevede că dacă în următoarele trei luni un elev nu mai are alte abateri se poate reveni asupra notei, a încheiat anul şcolar cu 10 la purtare. Atât părinţii elevului agresat, cât şi părinţii agresorului au fost însă nemulţumiţi de măsuri şi în prezent se judecă cu unitatea şcolară.

Inspectorul şcolar general, Mihaela Andreianu, a precizat că aşteaptă rezultatele anchetelor declanşate şi că va recomanda conducerii şcolii să sesizeze despre acest caz şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, pentru a oferi protecţie sau consiliere psihologică elevilor implicaţi.

Sursa: PRESSONLINE

Scandal cu conotații sexuale la Colegiul National Matei Basarab din Ramnicu Valcea! Protagonist: un elev ,,recidivist”!

vineri, 22 septembrie 2023

Elev ,,recidivist”  la Colegiul National Matei Basarab din Ramnicu Valcea!

Elevul M.A. din Ramnicu Valcea, fiul unui cunoscut afacerist din domeniul constructiilor din Valcea, a determinat copii de clasa primara din scoala, sa mimeze acte sexuale si i-a inregistrat video! Politistii ancheteaza cazul dupa ce mai multi parinti au depus reclamatii la Inspectoratul Judetean de Politie Valcea!

Referitor la incident, Mihaela Andreianu, inspector general al Inspectoratului Scolar Valcea, ne-a declarat: Nu stiu exact ce s-a intamplat, luni imi trimit cei de la scoala o raportare. Am inteles ca, intr-o pauza, un elev de gimnaziu s-a dus in clasa celor de clasa a III-a si ar fi facut gesturi obscene. I-a pus pe copii sa imite, a facut gesturi care aveau conotatie sexuala. Invatatoarea a aflat de la parinti si a demarat demersuri legale. Luni voi avea toate detaliile. Nu am vazut sesizarea parintilor si a invatatoarei, pe mine m-a sunat directoarea sa imi spuna despre problema. Asta stiu, pe scurt. Astept sa aflu detaliile si vor fi luate masuri in consecinta!

In mod evident, elevul M.A. are grave tulburari de comportament, necesitand ingrijiri de la specialisti. Avand in vedere temperamentul agresiv si deviant repetat al elevului, intrebam: de ce nu se iau masuri adecvate pentru a fi evitate astfel de situatii? In urma primului scandal, cand M.A. a injunghiat un coleg cu un obiect ascutit, conducerea scolii, la presiunea parintilor (mama - cadru didactic la aceeasi scoala, tatal - afacerist milionar in euro, cu relatii in politica valceana!), nu a adoptat masurile ferme care s-ar fi impus si iata unde s-a ajuns!

 

Un elev de la Colegiul Matei Basarab din Ramnicu Valcea si-a injunghiat un coleg de clasa!

sâmbătă, 25 martie 2023

 

 

M.A., elev la Colegiul Matei Basarab din Ramnicu Valcea, fiul unui cunoscut afacerist din domeniul constructiilor din Valcea, și-a înjunghiat in data de 15 martie un coleg cu un obiect ascutit. Agresorul este elev în clasa a VII-a C la CNIMB, iar mama aceastuia este profesoară la același colegiu. Incidentul survine după multe alte acte de agresiune fizica si verbală împotriva colegilor și profesorilor, mușamalizate de fiecare dată. De data aceasta, conducerea institutiei i-a scazut media la purtare elevului agresor si a decis mutarea acestuia la alta clasa. Adica a mutat problema in alta parte... Ce garantie exista ca astfel de incidente nu se vor repeta?
Din pacate, conducerea Inspectoratului Scolar Valcea nu a demarat o ancheta proprie referitoare la acest incident deosebit de grav, lasand rezolvarea problemei in curtea Colegiului Matei Basarab!
Agresiunea s-a petrecut la școală, în timpul orelor de curs.
Victima a primit îngrijiri medicale la spital, a fost cusuta și vaccinata antitetanos.
In cauza ar fi fost deschis un dosar penal, fiind cercetate imprejurarile producerii incidentului violent. Legea trebuie sa-si spuna cuvantul indiferent de numele sau influenta parintilor copilului agresor.
Ancheta la nivelul scolii
 Directorul colegiului, Coca Nițulescu – Gavrisiu, a declarat: ,,Luni se va finaliza ancheta, nu am putut lua măsuri până acum, deoarece avem o legislație în domeniu care ne impune pașii în asemenea situație. Imediat după Consiliul de Administrație, vom transmite un comunicat de presă. Pe această cale vreau să transmit că nu tolerăm asemenea fapte, indiferent cum l-ar chema pe elev. Întâmplător, pentru că este colega noastră, știm cine este mama lui, dar conform ultimelor norme, nu avem voie să mai cerem nici măcar ocupația părinților, tocmai pentru a nu se crea discriminare. La nivelul școlii s-au făcut numeroase acțiuni pe linie de prevenție, inclusiv în parteneriat cu Poliția. Din păcate s-a ajuns aici, prea multe date nu vă putem da până luni, dar după finalizarea anchetei interne vom putea da mai multe explicații publice. Noi nu știm ce gândește un elev când vine la școală și nici nu-l percheziționăm să vedem cu ce vine la el.” 
Comandantul IPJ Valcea, Dumitru Daraban, lipsa de transparenta in relatia cu presa!
Publicatia Gazeta Valceana a ridicat, pe acest subiect, mai multe întrebări referitoare la cum au manageriat cei din conducerea liceului faptele de până acum ale elevului. Nu cumva numele tatălui i-a împiedicat să treacă la măsuri mai dure? Dacă aceste măsuri mai dure ar fi fost luate, am fi scris astăzi despre un elev înjunghiat și, ulterior, vaccinat antitetanos? Dacă se pune ,,batista pe țambal” acum, ce ne vom face când cel mic va mai crește? Dacă odată cu el vor crește conturile tatălui și forța politico – administrativă a clienților săi politici, vom putea trece pe același trotuar cu el? Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vâlcea nu a luat până acum nicio măsură, lăsând problema în seama liceului. Dar dacă peste un an, cel mic le va bate pe dirigintă sau pe directoare, va rămâne tot pasiv? La cea mai ușoară tamponare rutieră, Poliția emite comunicate de presă. La unsprezece zile de la eveniment, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea nu a emis niciun rând despre subiect. Presa a fost cea care a scos cazul la lumină. De ce se întâmplă aceasta, domnule comandant Dumitru Dărăban? Dumneavoastră, care aveți o fișă a postului și așa foarte încărcată, de ce vă mai luați și greaua sarcină a trierii informațiilor trimise prin comunicate de presă? Facem apel la dumneavoastră a nu știu câta oară pe această temă, nu cu scopul de a vă discredita, ci doar specificând că până să veniți la comandă, între IPJ și presa vâlceană nu au fost asemenea probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe