Sparle si soparle, 24.08.2023

joi, 24 august 2023
  • Curtea de Conturi a descoperit că, efectuarea inventarierii anuale a patrimoniului Primăriei comunei Costești nu s-a efectuat cu respectarea totalitate a prevederilor legale, respectiv: listele de inventariere întocmite nu au fost semnate pe fiecare filă de către membrii comisiei de inventariere și de către gestionar; nu au fost confirmate soldurile conturilor privind creanţele şi datoriile evidenţiate la momentul efectuării inventarierii; nu s-a întocmit declarația de sfârșit de inventar prin care gestionarul să confirme că inventarierea bunurilor a fost efectuată în prezența acestuia și nu are obiecții asupra modului în care s-a desfășurat inventarierea bunurilor aflate în gestiunea sa. Anul trecut, s-a constatat un prejudiciu produs bugetului local în sumă de 50 milioane de lei vechi, reprezentând venituri nete de natură salarială acordate nejustificat.

 

  • Inspecție la șantierul podului peste Olt de pe DN 67B, din zona Drăgășani. „Am verificat astăzi (21 august) stadiul lucrărilor și mobilizarea constructorului la lucrările de punere în siguranță a circulației rutiere și pietonale la podul peste Râul Olt de lângă Drăgășani. Am fost alături de șeful de secție de la Slatina, Adrian Motorga, și de toți cei responsabili pentru această lucrare. Mobilizarea este bună, vremea a ținut cu noi, chiar dacă au fost perioade de caniculă, așa că procentul de realizare ne permite să preconizăm finalizarea lucrărilor înainte de termenul contractual”, a transmis directorul regional al DRDP Craiova, Calin Cosmin, după finalizarea inspecției.

 

  • O idee bună! Ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție - Vâlcea au desfășurat, în perioada festivalurilor de muzică „Open Blue Festival”, „Baricada Folk” și „Zilele orașului Brezoi Târgul Lotrilor”, care au avut loc în orașul Brezoi activități de prevenire a corupției pentru conștientizarea cetățenilor a cauzelor și consecințelor implicării în fapte de corupție, acțiunea fiind intitulată „Portativul Integrității”. Activitatea a avut ca scop creșterea gradului de educație anticorupție în rândul cetățenilor, prin stimularea adoptării unei atitudini proactive de semnalare a eventualelor acte de corupție, dar și promovarea integrității la nivelul personalului MAI, formarea și dezvoltarea capacităților, atitudinilor și deprinderilor necesare dezvoltării unui comportament integru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe