BOMBE CU CEAS ÎN VÂLCEA: Şase staţii PECO şi una GPL FUNCȚIONEAZĂ chiar dacă sunt neautorizate împotriva incendiilor! Autoritățile dau din umeri!!!

marți, 29 august 2023

 Şase staţii PECO şi una GPL, în evidenţa autorităţilor ca neautorizate împotriva incendiilor

Şase staţii PECO şi una GPL din cele 56 aflate în evidenţa autorităţilor vâlcene că vând gaz petrolier lichefiat nu au în prezent autorizaţie de securitate la incendii, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Inspectorul şef al ISU Vâlcea, col. Dan Pascaru, a precizat, luni, că staţiile care comercializează carburanţi din judeţ au fost atât anul acesta, cât şi anul trecut controlate, zilele acestea urmând să se facă însă o reverificare a acestora în contextul exploziei de la Crevedia.

‘În perioada 2022-2023, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus ca toate staţiile PECO să fie controlate, ordin pe care l-am executat. Pe timpul acestor controale au fost controlate şi staţiile de GPL. Acestea sunt denumite skiduri, adică sunt staţii care comercializează doar combustibil gazos. Nu au reprezentat un obiectiv al nostru, dar le avem în atenţie şi în perioada următoare toate vor fi controlate. La ora actuală, avem 49 de staţii PECO care au şi GPL, dintre acestea doar şase sunt neautorizate, 41 sunt autorizate şi una nu se încadrează la autorizaţie, iar skiduri GPL avem în evidenţă şapte – una neautorizată, cinci autorizate, una nu se încadrează şi mai sunt câteva skiduri care vor fi controlate în perioada următoare. Spun că sunt autorizate pentru că noi trebuie să verificăm pe timpul controlului dacă s-au respectat toate măsurile care au stat la baza emiterii autorizaţiei. În situaţia în care nu respectă se poate retrage autorizaţia de securitate la incendiu’, a precizat şeful ISU Vâlcea.

Pascaru a menţionat că staţiile neautorizate au fost sancţionate cu amenzi ce pleacă de la 20.000 de lei şi ajung până la 50.000 de lei, însă nu este de competenţa ISU să dispună închiderea lor, astfel că acestea funcţionează în continuare şi fără autorizaţia de la pompieri.

‘În cazul celor şase PECO-uri neautorizate, unele dintre ele au aviz şi nu au continuat cu documentaţia necesară intrării în legalitate. Ori le-a expirat certificatul de urbanism şi în certificatul de urbanism automat documentaţia aferentă – avizul şi celelalte au devenit nule, sau nu au depus documentaţii în vederea intrării în legalitate. Faptul că nu au autorizaţie de securitate la incendiu nu împiedică funcţionarea staţiilor PECO sau GPL. Noi nu putem să le închidem. Se închid doar obiectivele care se supun HG nr. 915/2016, respectiv obiective din domeniul turismului,comerţului şi culturii. Acestea au fost însă sancţionate pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, în anul 2023 cu amendă între 20 şi 50 de mii, amendă care s-a aplicat şi în anul 2022, în situaţia în care nu aveau încheiat un contract cu o firmă specializată pentru intrarea în legalitate, cei care, în perioada 2021- 31 decembrie 2022, aveau încheiat un astfel de contract nefiind suspuşi sancţiunii contravenţionale’, a mai spus inspectorul şef al ISU Vâlcea.

Controalele dispuse pentru perioada următoare vor fi efectuate în tot judeţul, în special în staţiile GPL, şi vor urmări pe de o parte identificarea staţiilor care funcţionează ilegal, iar pe de altă parte respectarea de către cele autorizate a normelor de securitate la incendiu. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “BOMBE CU CEAS ÎN VÂLCEA: Şase staţii PECO şi una GPL FUNCȚIONEAZĂ chiar dacă sunt neautorizate împotriva incendiilor! Autoritățile dau din umeri!!!”

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe