Sparle si soparle, 03.07.2023

duminică, 2 iulie 2023
  • Deși „conduce” o societate în faliment, administratorul special al Oltchim, Bogdan Stănescu, nu s-a sfiit să ridice anul trecut suma de 680 milioane de lei vechi de la combinatul chimic. Dar acesta este un „mizilic” comparativ cu alte sume de bani de la diverse companii de stat sau instituții, dar la care nu a precizat în declarația de avere sumele încasate în 2022. Tot anul trecut, în urma divorțului de Cătălina Stănescu, administratorul special al Oltchim i-a cedat mai multe apartamente și terenuri intravilane, rămânând „săracul” de Bogdan Stănescu cu un apartament, un teren (în București) și două mașini. În ultimii ani, Bogdan Codruţ Stănescu a fost director în Ministerul Economiei şi posesorul unui record naţional absolut: a încasat nu mai puţin de 12 salarii de la stat. În 2010, Bogdan Stănescu a fost angajatul Alinei Gorghiu, la SCPA Gorghiu, Pop şi Asociaţii, firma de avocatură deţinută de actualul ministru al Justiției. Relaţia dintre cei doi a continuat şi după această „experienţă avocăţească”.

 

  • Radarele fixe ar putea reveni pe drumurile din Vâlcea în doi ani?!? Se vorbește de drumurile DN64 (la Ionești), DN67 (la Budești) și DN7 (la Călimanești Seaca). Însă, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a venit cu precizări: „Este un fake news. Lista aceea este cea a camerelor pentru rovinietă, care nu au nicio legătură cu proiectul e-SIGUR, pentru că acesta presupune cu totul altfel de camere, alte softuri, este cu totul altceva. Vor fi 500 de camere de supraveghere achiziționate și montate în întreaga țară prin acest proiect, care acum se află în faza de realizare a documentației pentru licitație. Noi avem termen de finalizare anul 2026 și apreciem că în anul 2024 vom intra în implementare”.

 

  • Costești, locul Mineriadei din ianuarie 1999 a devenit... obiectiv turistic! Asociația Kogayon anunță noul traseu tematic Vatra Satului. „Traseul este unul în circuit, se poate parcurge lejer in 2-3 ore și are 18 puncte de informare pentru descoperirea și cunoașterea satului Costești, a obiectivelor turistice și a istoriei zonei. Astfel de trasee tematice cresc atractivitatea zonei, reprezintă un serviciu suplimentar oferit de către pensiuni clienților și pot fi folosite atât pentru tururi ghidate, cât și de către grupuri individuale de turiști”, precizează Asociația Kogayon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe