Sparle si soparle, 15.06.2023

joi, 15 iunie 2023
  • Marți, 13 iunie, a fost o zi... cu ghinion pentru noul „ministru” al Justiției din partea PNL Bogdan Mateescu. Controversatul judecător și fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii Bogdan Mateescu se regăsea pe lista favoriților PNL pentru portofoliul Justiției, dar până la urmă a fost înlocuit cu Alina Gorghiu. Judecătorul Bogdan Mateescu, în vârstă de 42 de ani, este președinte al Tribunalului Vâlcea, funcție pe care o ocupă din ianuarie 2023. În ianuarie 2021, el a devenit președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, funcție în care trebuia să rămână timp de un an. El și-a prelungit însă mandatul peste limita legală și a rămas interimar la conducerea CSM până în mai 2022, după ce Secţia pentru judecători a Consiliului a respins candidaturile depuse de judecătoarele Andrea Chiș și Gabriela Baltag, care între timp s-au pensionat.

 

  • După schimbarea directorului a urmat și înlocuirea administratorului unic al Sistemplast. Astfel, acţionarii SC Sistemplast SA au aprobat recent următoarele propuneri: revocarea mandatului de administrator al lui Dan Cataranciuc, începând cu data de 29 mai 2023; numirea unui administrator unic al societăţii, în persoana lui Florian Staicu; stabilirea mandatului administratorului numit, începând cu data de 29 mai 2023, până la data de 31 decembrie 2025. Remuneraţia administratorului unic numit al SC Sistemplast SA este de 1.000 euro net/lună. Chimcomplex și-a consolidat în 2022 portofoliul de servicii prin achiziția Sistemplast, companie localizată pe platforma Oltchim, specializată în furnizarea de soluții integrate de mecanică, proiectare, construcție, verificare și monitorizare lucrări industriale.

 

  • Lipa de coordonare a evidenței tehnico-operative sau evidenței analitice în cazul unor elemente de activ, respectiv active fixe, stocuri, terți a fost o abatere identificată urmare misiunilor efectuate de Curtea de Conturi la primăriile Frâncești, Lăcusteni, Măldărești și Racovița. Urmare mai multor misiuni de audit financiar s-a constatat anul trecut că înregistrarea în contabilitate a tranzacțiilor economice nu s-a efectuat pe baza de documente justificative întocmite conform legii, în mod cronologic si sistematic. În conformitate cu programul de activitate pe anul 2022 și a modificărilor intervenite, la nivelul Camerei de Conturi Vâlcea, referitor la entitățile de interes local, a fost programată realizarea a 36 acțiuni de audit care privesc entități de interes local, respectiv 34 misiuni de audit financiar și două acțiuni de audit de conformitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe