Sparle si soparle, 12.06.2023

duminică, 11 iunie 2023
  • Deputatul liberal Cristian Buican deține în prezent... 12 suprafețe de teren, din care 4 (aflate în comunele Galicea și Budești) cumpărate numai în ultimul an, astfel că proprietățile imobilliare ale președintelui PNL Vâlcea s-au îmbogațit cu alte 5 hectare. Conform declarației de avere publicate în 9 iunie 2023, Buican mai deține apartamentul din Râmnicu Vâlcea (cumpărat în 2018), 5 autovehicule (!), bijuterii în valoare de 17.000 euro, la CEC Bank are depozite în sumă de 500 milioane de lei vechi, iar în 2022 a dat un împrumut acordat în nume personal către SC Lovagro SRL, în sumă de 250 milioane de lei vechi. Tot anul trecut, Cristian Buican a ridicat peste 1,5 miliarde de lei vechi din indemnizațiile de la Camera Deputaților.

 

  • Facem câteva completări și precizări cu privire la sedința de Consiliu Local al municipiului Râmnicu Vâlcea desfășurată la sfârșitul lunii trecute. Profitând de faptul că de la ședință au lipsit 3 consilieri de la PSD și PER, liberalii viceprimarului Virgil Pîrvulescu au respins pe „bandă rulantă” proiecte absolut importante pentru dezvoltarea Râmnicului. Astfel că primarul Gutău a fost nevoit să convoace o nouă ședință pentru ora 21 în aceeași zi, dar la care consilierii PNL nu s-au mai... omorât să vină. În aceste condiții, și cu prezența consilierilor PSD și PER, consiliul local a aprobat următoarele proiecte: „Arteră de circulație între Splaiul Independenței și strada Morilor, inclusiv pod peste râul Olănești”; „Locuințe pentru tineri, str. Știrbei Vodă nr. 111A”; „Creșterea eficienței energetice la Liceul Tehnologic Ferdinand I ”, etc.

 

  • Lucrările de curăţare a DN 67C, Transalpina, sunt aproape finalizate, astfel că weekend-ul viitor şoseaua va fi deschisă circulaţiei, integral. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scriosteanu a anunţat că în unele locuri stratul de zăpadă a avut 5 metri şi că a nins până în urmă cu trei săptămâni. Secretarul de stat a mulţumit responsabililor care s-au ocupat de deszăpezire. În acest weekend, pe 10-11 iunie, a avut loc pe Transalpina, în zona Novaci - Rânca o etapă din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, astfel că pe acest sector circulaţia rutieră a fost închisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe