Mircia Gutau: PNL extinde tactica perdelelor de fum

miercuri, 7 iunie 2023

PNL extinde tactica perdelelor de fum

Îmboldit de fiorul următoarelor alegeri generale, în care viitorul PNL nu pare să sune chiar foarte bine, deputatul Cristian Buican catadicsește, după muțenia în care s-a cufundat în ultimii aproape trei ani, să își aplece privirile și asupra județului ale cărui voturi l-au trimis în Parlamentul României și constată - dintr-o singură privire! – că proiectul cu fonduri europene de reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată din Vâlcea (a cărei finanțare a fost semnată în toamna trecută) ar fi în pericol din lipsa co-finanțării locale, pentru care mă acuză „la pachet” pe mine și pe președintele Consiliului Județean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu.

Las la o parte faptul că informații reale (nu prostii bârfite pe la colțuri!) despre derularea acestui proiect ar fi putut afla domnul deputat liberal direct de la președintele ADI APA Vâlcea, primarul - tot liberal – de la Brezoi. Ce mi se pare însă mai grav este că președintele PNL județean a început să abordeze aceeași gargară alarmistă pe care a dus-o la rang de artă omologul său de la municipiu, viceprimarul Virgil Pîrvulescu: în lipsa unor realizări concrete și sub spectrul unei campanii electorale ce anunță surprize dintre cele mai neplăcute pentru liberali, aceștia încearcă să câștige atenția electoratului prin inducerea unor sentimente de panică, indiferent de câte minciuni este nevoie pentru asta!

Oricum, parlamentarul liberal nu a părut foarte interesat până acum de evoluția niciunuia din multele proiecte cu finanțare europeană care s-au derulat sau sunt în curs de derulare în municipiul Râmnicu Vâlcea. De asemenea, nu l-am văzut pe Cristian Buican să schițeze nici măcar o umbră de reacție, de orice fel ar fi fost ea, la semnarea (începând cu decembrie anul trecut) a contractelor prin PNRR privind legarea prin autobuze și microbuze electrice a Râmnicului de stațiunile învecinate și de localitățile de pe traseul către ele, multe dintre aceste UAT având primari liberali!

Îl sfătuiesc pe deputatul PNL să-și aleagă o altă modalitate de a-și face campanie electorală, nu prin lansarea de minciuni și perdele de fum care să ascundă neîmplinirile liberalilor, fie de la nivel central sau local. Cât privește proiectul cu fonduri europene de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din județ, de acesta se ocupă specialiști în adevăratul sens al cuvântului, fără coloratură politică, iar toate demersurile necesare vor fi făcute în condițiile legale și la termenele stabilite, astfel încât acest proiect să se deruleze în cele mai bune condiții până la finalizarea sa.

 

Mircia Gutau, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe