Firma GalicSud din Râmnicu Vâlcea, cu 0 cifra de afaceri si 0 angajati, va construi un parc fotovoltaic pentru care Libra Internet Bank acordă o finanţare de 8 milioane euro. Ce rol are deputatul Laurentiu Cazan in afacere?!

vineri, 9 iunie 2023

Firma GalicSud din Râmnicu Vâlcea va construi un parc fotovoltaic de aproape 200.000 mp în judeţul Mehedinţi, comuna Izvoru Bârzii, pentru care  Libra Internet Bank acordă o finanţare de 8 milioane euro, a anunţat vineri banca, conform zf.ro

Investiţia totală în acest proiect se ridică la circa 11 milioane euro.

„Proiectul are o importanţă capitală pentru societatea noastră, deoarece este unul de o anvergură considerabilă, cu efecte pozitive şi îndelungate pentru sustenabilitate şi pentru dezvoltarea durabilă. De aceea, identificarea unui partener de încredere precum Libra Internet Bank a facilitat procesul pe care trebuie să îl urmăm în vederea construirii parcului fotovoltaic”, spun reprezentanţii GalicSud SRL.

Parcul fotovoltaic va avea peste 27.000 de panouri fotovoltaice, care vor genera o putere electrică de aproape 15 MW şi o energie medie anuală de aproximativ 19.000 MWh, suficient cât să acopere consumul necesar pentru aproximativ 10.000 de locuinţe (cu un consum mediu de 150 KWh/lună).

„Libra Internet Bank demonstrează, prin finanţarea acestui proiect al GalicSud SRL, că are resursele şi expertiza necesare pentru a contribui într-un mod consistent la dezvoltarea sectorului energiei verzi în România. Este una dintre misiunile pe care ni le-am asumat, în condiţiile în care consumul tot mai mare de energie poate fi acoperit din surse nepoluante, iar orice investiţie în energie verde este o investiţie într-un viitor mai bun”, a declarat  Cristina Mahika-Voiconi, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

Potrivit băncii, randamentul investiţiilor în energie verde este unul foarte bun, iar fiecare MWh produs de o centrală fotovoltaică înseamnă cu 850 de kilograme de dioxid de carbon mai puţin în atmosferă.

Este foarte interesant cum o firma, asa cum este GalicSud SRL, cu 0 cifra de afaceri si 0 angajati a reusit sa obtina un credit de 8 milioane de euro! Reprezentantul acestei firme in relatia cu autoritatile este avocatul valcean Marius Gabriel Iliescu, care este, de fapt, o interfata a unor investitori italieni... De aceasta afacere nu este strain nici deputatul liberal Laurentiu Cazan!

 

Investitorii italieni au cumpărat 3 proiecte fotovoltaice din Vâlcea

duminică, 2 martie 2014

După ce au ajuns la deţineri de 90% în trei proiecte cu panouri solare din Vâlcea, un grup de investitori italieni a cumpărat şi restul de 10% din părţile sociale deţinute de investitori români în două dintre proiecte. Pentru a zecea parte din cele două proiecte, investitorii români au primit circa 160.000 de euro, indică hotărârile companiilor în cauză, Lugasol şi Erevgreen, consultate de Energy Report. Probabil că o mişcare similară va avea loc şi pentru cel de-al treilea proiect, Galusol, controlat de italieni. Acest preţ este de fapt tocmai costul cu tot parcursul proiectelor până la racordarea la reţea.

Proiectele au trecut deja de birocraţia avizelor şi aprobărilor încă de anul trecut şi s-a început construcţia (vezi foto). De toată această birocraţie precum solicitare certificate de urbanism, avize de mediu, introducere teren în intravilan etc s-au ocupat cei doi investitori, mai bine zis intermediari  români, Georgel Epure şi un avocat din Vâlcea, Gabriel Iliescu.

Pentru ca primul proiect să ajungă în stadiul să fie racordat la reţea s-au plătit 83.580 de euro (Erevgreen) iar pentru al doilea 73.920 euro (pentru Lugasol).

Firmele italiene sunt Marchi Energia, Teta project şi Biotech, investitori de mare calibru, care au mai multe proiecte pe plan global, atât pe fotovoltaice cât şi pe biomasă, biogaz, cogenerare sau energie geotermală.

Descrierea celor trei parcuri

Cele trei parcuri cu panouri solare sunt învecinate şi sunt situate în satul Zavideni, comuna Prundeni din Vâlcea. Acestea se întind pe o suprafaţă de circa şapte hectare, care iniţial a fost un teren agricol situat în extravilanul comunei.

Fiecare parc are maxim 1 MW capacitate, având în componenţă câte 197 structuri metalice fixe pe care s-au montat câte 4.334 de panouri fotovoltaice.

Parcurile vor fi racordate la sistemul de distribuţie al CEZ. (energyreport.ro)

Încrengătură de avocaţi implicaţi în afaceri cu deputatul PNL, Laurentiu Cazan - secretar general al PNL Valcea, fiul afaceristului Ion Cazan, patronul SC Cazicom SRL - firma de constructii, abonata la contracte cu autoritatile locale, in valoare de milioane de euro 

Informaţiile extrase din baza Oficiului Registrului Comerţului (ORC) confirmă că Laurentiu Cazan a fost asociat în SC EVOENERGY SRL Râmnicu Vâlcea (CUI 30955999, înregistrată la ORC sub J38/605/2012), cu adresa pe strada Republicii nr. 35, Bl. 35, sc. A, etaj 1, ap. 16. Obiectul principal de activitate al societăţii îl constituie “Producţia de energie electrică”, Cod CAEN 3511.
În această societate, Cazan junior a deţinut părţi egale cu Georgel Epure, ambii fiind şi administratori ai firmei.

Numele lui Georgel Epure, partener in mai multe afaceri cu deputatul PNL, Laurentiu Cazan, apare în acţionariatul altor şase srl-uri: Galicsud SRL (CUI 32407577), Galicnord SRL (CUI 32407534), Garinsol SRL (CUI 31502260), Green Initiative SRL (CUI 31146716), Green Endeavour SRL (CUI 31146678) şi Nabloom Construct SRL (CUI 29959407 – Epure deţine 70% şi este administrator unic). În toate aceste firme, Georgel Epure este asociat tot cu avocaţi, după cum reiese din consultarea Tabelului postat pe site-ul Baroului Vâlcea, după cum urmează:
• Cele mai multe asocieri sunt, în cote egale de părţi, cu Marius Gabriel Iliescu (Cabinet individual de avocat cu adresa în Râmnicu Vâlcea, Calea lui Traian, 148, bl.8, sc.B, ap.11), ambii fiind administratori. Este cazul Galicsud SRL, Galicnord SRL, Green Initiative SRL şi Green Endeavour SRL. În absolut toate, ambii deţin şi calitatea de administratori ai acestor firme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe