Sparle si soparle, 29.05.2023

duminică, 28 mai 2023
  • Vâlceanca PNL Cecilia Văduva va exercita începând cu data de 29 iunie 2023, cu caracter temporar, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pentru o perioadă de 6 luni. În urmă cu trei ani, prin decizia fostului premier Ludovic Orban, Cecilia Văduva a fost numită secretar general adjunct al Ministerului Fondurilor Europene.
  • Probabil cuprins de remușcări, consilierul județean liberal Alexandru Părduț și-a dat demisia recent din CJ Vâlcea. Prin anul 2020, Alexandru Părduț, fost șef al tineretului liberal din județul Vâlcea, a fost numit... director la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) Craiova. Organismul se află în subordinea Ministerului de Finanțe, iar decizia a fost luată de consiliul de administrație al instituției care era ,,înțesat” de liberali. Conform declarației de avere, Alexandru Părduț este acționar la SC Alsgard Alpex SRL Vâlcea, nu are terenuri, locuințe, mașini și alte active financiare, dar în 2021 s-a mulțumit să trăiască doar cu indemnizația de 130 milioane de lei vechi de la Consiliul Județean Vâlcea!

 

  • Secţia pentru judecători din CSM a respins cererea judecătoarei Andra Rodica Marina de la Tribunalul Vâlcea de apărare a reputaţiei profesionale după articolul în care Lumea Justiţiei semnala că nu a mers până la capăt la concursul din 2021 pentru şefia instanţei. Secţia pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii a constatat că publicaţia Lumea Justiţiei nu a făcut nimic în neregulă când a prezentat cazul judecătoarei Marina de la Tribunalul Vâlcea, candidata în 2021 pentru postul de preşedinte al instanţei, dar retrasă înainte de ultima probă. Concluzia judecatorilor CSM reiese din Hotararea nr. 1514 din 11 mai 2023, prin care au respins solicitarea Andrei Marina de aparare a reputatiei profesionale fata de articolul „Dubioasa candidatură”, publicat de Luju.ro la 6 octombrie 2022, articol scris in contextul participarii lui Bogdan Mateescu la concursul pentru președinția Tribunalului Vâlcea.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe