Noul „președinte” al Fundației Județene pentru Tineret Vâlcea este Eduard Mărcoiu. FJT Vâlcea a făcut obiectul unui reportaj la „România, te iubesc”, difuzată de Pro TV, duminică, 23 aprilie, privind patrimoniul fostului UTC. „Zeci de clădiri și terenuri valoroase au intrat an după an în administrarea UTC, dar imediat după 1989 au intrat rând pe rând în atenția dezvoltatorilor imobiliari și a politicienilor, cei care au simțit potențialul de îmbogățire rapidă. Tineretul Comunist ne-a lăsat o mosternire uriașă. 28 de case ale tineretului, 44 de cluburi și 16 baze sportive, plus infrastructura creată prin Biroul de Turism pentru Tineret. Fundațiile pentru Tineret, care au preluat patrimoniul UTC, fie l-au pierdut în favoarea statului pentru că n-au știut să-l administreze, fie au făcut afaceri considerate de procurori ilegale”, se arată printre altele în reportajul Pro TV.
Mai mulți locuitori de Râmnicu Vâlcea, conectați la sistemul centralizat de termoficare, sunt nemulțumiți că a fost oprita încălzirea din 24 aprilie, cu toate că temperaturile nocturne nu depășesc 4-5 grade Celsius și nici prognozele nu sunt încurajatoare. Vă reamintim că sezonul de încălzire se încheie în funcție de evoluția temperaturilor exterioare, în conformitate cu prevederile HG nr 425/1994 pentru aprobarea regulamentului de furnizare a energiei termice, art. 117, modificat prin HG nr. 337/2018. Astfel, oprirea încălzirii se va face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește 10 grade C, între orele 20.00 - 6.00.
Luni, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” a primit vizita lui Charlie Ottley, jurnalist, realizator și producător britanic de televiziune. Acesta a devenit cunoscut publicului larg datorită unui concept inedit de promovare a României, transpus în documentarele de călătorie „Wild Carpathia” (2011) și „Flavours of Romania” (2017), prin care țara noastră a devenit foarte vizibilă pe plan internațional. În timpul filmărilor pentru seria „Wild Carpathia”, Ottley a călătorit în România și a explorat regiunea Carpaților, intervievând oameni locali și documentând frumusețea naturală a zonei. Seria a fost bine primită atât în România, cât și în străinătate, aducând atenția asupra frumuseții naturale și culturale a regiunii Carpaților.