Sparle si soparle, 16.03.2023

joi, 16 martie 2023
  • Să nu spună cineva cumva că în județul Vâlcea... nu mai este corupție, că nu putem crede! Cel puțin așa lasă impresia procurorii DNA, care, în cursul anului trecut, au trimis în judecată... doar 1 (un) dosar, și acela „subțire”, cu inculpați din Vâlcea. Astfel, în tot anul 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpați (două persoane fizice și SC Project Implement Consult SRL), pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. În perioada 2014-2015, în contextul implementării proiectului ,,Realizarea și dotarea unei pensiuni în vederea diversificării afacerii societății SC Project Implement Consult SRL”, cei doi inculpați, persoane fizice, l-ar fi determinat pe administratorul de drept al firmei menționate anterior să depună la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului mai multe documente false, în scopul obținerii finanțării nerambursabile.

 

  • Se pare că anul 2021 a fost cu „noroc” pentru primarul din Brezoi, Robert Schell, pentru că în acel an și-a cumpărat un teren intravilan pe care și-a construit o vilă de toată frumusețea, conform declarației de avere. Tot edilul Schell mai deține două mașini Volkswagen Passat, iar în anul 2021 a ridicat suma de circa 1 miliard de lei vechi din salariile de la Primăria Brezoi. Însă anul 2021 a fost și cu... ghinion pentru primarul Schell pentru că atunci procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea, respectiv la sediul Primăriei Brezoi, sediile unor persoane juridice și domiciliile unor persoane fizice.

 

  • Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, anunță că lucrările de la Școala Gimnazială Nr. 5 se apropie de final. Administrația publică locală, prin Direcția Administrării Domeniului Public și Piețe Prest SA, derulează lucrări la Școala Gimnazială Nr. 5 constând în: reamenajarea parcului din curtea școlii; amenajarea curții interioare cu gazon, flori, montare aspersoare. Urmează mărirea parcării și asfaltarea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe