Pregătește grădina de primăvară cu câteva idei originale de decor

luni, 20 martie 2023

Designul grădinii nu trebuie să fie mereu pus în legătură cu plantele și florile care se regăsesc acolo. Poți încerca să împrospătezi spațiul exterior punând în aplicare câteva idei originale referitor la decorul ales.

Că tot se apropie Paștele iar ornamentele și mobilierul exterior se găsesc deja peste tot în magazine, încearcă să aduci un vibe nou grădinii tale preferate. Pe lângă îngrijirea tufelor, arbuștilor și mutarea florilor în noi ghivece sau scoaterea acestora din casă afară la soare și aer, poți schimba un pic și mobilierul de pe terasă.

Inspiră-te dintr-o schemă de culori adecvată stilului exterior, naturii, și montează un set de masă și scaune în nuanțe minimaliste și primăvăratice. Sau dacă nu, poți vopsi mobilierul exterior pentru a transforma un pic atmosfera. Chiar și un gard gradina nou aranjat astfel încât să fie suport de plante agățătoare sau decorat cu ceva oglinzi sau decorațiuni exterioare poate schimba stilul spațiului exterior.

Pune accentul pe relaxare și comoditate

Dacă ai de gând ca primăvara și vara asta să profiți din plin de spațiul tău exterior, măcar fă-l să devină un loc care să te binedispună și să te relaxeze. Poate vrei să pui straturi sau să faci aranjamente de flori și plante ca o nouă pasiune. Atunci sigur ai dori să dispui și de un colțișor în care să te poți odihni după muncă sau relaxa în zilele libere când ai pur și simplu chef să stai fără să faci ceva.

Un hamac, un leagăn, un scaun balansoar sau o băncuță comodă cu perne și măsuță de depozitare ar putea să facă totul pentru tine. Ori poate că mai degrabă un sezlong ți-ar oferi modalitatea de a te relaxa cel mai bine în spațiul tău verde de afară.

În cazul în care ai o grădină mai extinsă, o poți secționa pe zona cu flori, zona cu răsaduri de legume și fructe și zona de relaxare și luat masa

Alege garduri din lemn, metal sau bambus și ai grijă să plantezi și ceva trandafiri agățători, caprifoi sau alte plante verzi curgătoare lângă acestea. În timp vor crea un efect și mai natural și fermecător. Iar o tăbliță cochetă pe care să scrii genul secțiunii verzi din grădină va completa peisajul.

O idee originală pentru decorul grădinii tale include și hotelurile de insecte. Aceste căsuțe pentru insecte în forme rustice nu numai că vor atrage polenizatorii la plantele și florile tale, dar vor crea și un efect decorativ maxim. Instalează și căsuțe de păsări prin pomi și mici fântânițe cu apă pentru păsărele pe ici colo iar rezultatul va fi și unul plăcut pentru ochi, pe lângă natura sa animal friendly.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe