Marșul pentru viață 2023 „Viitorul este pro-viață”

duminică, 26 martie 2023

Marșul pentru viață  a fost organizat la Râmnicu-Vâlcea cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, prin implicarea sectoarelor Învățământ și Social din cadrul administrației eparhiale, a Protoieriei Râmnicu-Vâlcea și a Centrului de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu”, a Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” și a mai multor asociații care au sprijinit acest eveniment.

 

Scopul manifestării la care au participat preoți, profesori, studenți, elevi și credincioși din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului a vizat creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii.

Organizat pentru prima dată în urmă cu 50 de ani, Marșul pentru viață se derulează la 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, luna asumării vieții pământești de către Fiul lui Dumnezeu.

Manifestarea a debutat cu un moment de rugăciune la Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire” din municipiul Râmnicu-Vâlcea, apoi marșul a pornit pe traseul: Scuarul „Mircea cel Bătrân” - Bulevardul „Tudor Vladimirescu„ - Calea lui Traian - Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Participanții au purtat în mâini icoane, baloane, și pancarte pe care au fost înscrise mesaje pro-viață.

În fața Catedralei Arhiepiscopale „Sfântul Ierarh Nicolae”, părintele consilier Vasile Chima  a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  care a subliniat că „Buna Vestire este „început” al tuturor celorlalte praznice bisericești. Buna Vestire este socotită o sărbătoare a Maicii Domnului,supranumită „Noua Evă- Maică a Vieții”.

Viața, după învațătura Bisericii noastre, este valoarea suprema a omului pe pământ. Viața omului ține de Dumnezeu și nu se poate explica după învațătura ortodoxă decât în comuniunea omului cu Dumnezeu.

Prin darul vieții omul devine persoana purtătoare de valori în dialog conștient de iubire cu Creatorul. Dreptul la viață devine astfel temelia persoanei, însă aceasta nu se face vizibil și nu se poate împlini decât prin manifestarea vie concretizată în celelalte drepturi ale persoanei, îndeosebi: libertatea, egalitatea, fraternitatea și dreptatea”, a reliefat Înaltpreasfinția Sa.

Luna pentru viață 2023 a început la Râmnicu-Vâlcea și în toată țara miercuri, 1 martie. În numeroase localități din România și Republica Moldova au fost organizate activități de conștientizare pro-viață care au culminat cu Marșul pentru viață.

Tema manifestărilor din acest an: „Viitorul este pro-viață”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe