DEPUTATUL DANIELA OTEȘANU, ÎNTREBARE ADRESATĂ MINISTRULUI VIRGIL POPESCU PRIVIND INVESTIȚIILE PENTRU CONSOLIDAREA INDEPENDENȚEI ENERGETICE A ROMÂNIEI

luni, 20 martie 2023

 

În data de 20 martie 2023, deputatul PSD Vâlcea Daniela Oteșanu i-a adresat o întrebare ministrului Virgil Popescu având ca obiect prezentarea investițiilor din programul REPowerEU pentru consolidarea independenței energetice a României, la nivelul infrastructurii de transport a energiei electrice, cât și pentru gazele naturale.

ÎNTREBARE

Stimate domnule ministru,

Având în vedere anunțul domnului prim ministru Nicolae Ciucă cu privire la aprobarea în Guvern
a Programului de Modernizare în valoare de 500 de milioane de euro pentru infrastructura de transport energetic prin care se vor derula o serie întreagă de proiecte pentru diversificarea şi mărirea capacității de producere a energiei electrice, vă rog să-mi transmiteți care sunt obiectivele de investiţii pe care le-ați inclus în capitolul REPowerEU și pe care urmează să le prezentați Comisiei Europene.

Așa cum știți, PSD în momentul intrării la guvernare și-a propus ca unul dintre obiectivele
principale pentru următorii 3-5 ani să fie creșterea producției interne de energie și asigurarea
independenței energetice a României, astfel încât populația și companiile să nu mai fie afectate de lipsa resurselor energetice și nici de prețuri mari la gaze naturale și curent electric.

În acest sens, PSD chiar a propus în cadrul Coaliției de guvernare crearea unei companii
naţionale în domeniul energetic, ca soluție fundamentală pentru rezolvarea crizei provocate de scumpirea gazelor și a energiei electrice. Astfel, se poate asigura independenței energetică a României pe termen lung și le garantează românilor că nu vor mai fi expuși unor de riscuri de fluctuație a prețurilor la facturile de energie electrică și gaze naturale. În ce măsură susțineți această propunere și considerați că este oportună pentru a fi realizată în următoarea perioadă?

Cred că ne dorim cu toții ca România să devină independentă energetic pe toate planurile prin
asigurarea consumului intern dintr-un mix de surse, care bineînțeles să pună accent pe energie solară pentru atingerea obiectivului țării noastre de a folosi energie curată.

Vă mulțumesc.

Solicit răspuns în scris.

Cu deosebită stimă,
Deputat Daniela Oteșanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe