Sparle si soparle,

miercuri, 22 februarie 2023
  • Curtea de Conturi a constatat la Primăria comunei Voicești, județul Vâlcea, un prejudiciu produs bugetului local, în sumă totală de 18.000 lei, din care suma de 15.000 lei reprezintă venituri nete de natură salarială acordate nelegal peste indemnizația brută a viceprimarului comunei, pentru doi salariați din cadrul primăriei, iar 3.000 lei reprezintă majorările de întârziere datorate bugetului local, calculate de la data efectuării plăților și până la data încheierii misiunii de audit financiar. De asemenea, Primăria Voicești nu a înregistrat în 2020 în evidența contabilă în conturile de active fixe corporale și obiecte de inventar, bunuri de natura modernizărilor, efectuate asupra investiției finalizate și recepționate „Reabilitare, modernizare și dotare Cămin Cultural, comuna Voicești”, menținute nejustificat în soldul contului 231. În fine, primăria nu a înregistrat în evidența contabilă, în conturile de active fixe corporale, bunuri de natura investițiilor finalizate și recepționate pentru 15 obiective de investiții, în valoare de circa 700.000 euro.

 

  • Marți, 21 februarie, Cristian Tabără, cunoscut realizator de televiziune, împreună cu o echipă a Televiziunii Române, au poposit la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea. Cu acest prilej s-a filmat pentru „Exclusiv în România”, o emisiune în care cultura, istoria, tradițiile ajung la telespectatori prin intermediul poveștilor frumoase și autentice împărtășite în firescul lor cotidian. Emisiunea va fi difuzată de postul național de televiziune duminică, 2 aprilie 2023, de la ora 17.00.

 

  • Un membru al consiliului de administrație al Piețe Prest a fost revocat din funcție! Astfel, Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Pieţe Prest SA a îndeplinit atribuţia prevăzută în actul constitutiv al societăţii, respectiv să revoce din funcţia de administrator al societăţii pe Claudiu Adrian Tomoiagă. La sfârșitul anului trecut, reprezentanţii municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Pieţe Prest SA au transmis primăriei Hotărârea AGA nr. 18/2022 şi au solicitat acordarea unui mandat special din partea consiliului local în vederea îndeplinirii atribuţiei prevăzute în contractul de mandat aprobat, în sensul revocării din funcţia de administrator a lui Claudiu Adrian Tomoiagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe