Sparle si soparle, 13.02.2023

luni, 13 februarie 2023
 • Deși cei 30 de funcționari „taie frunze la câini”, conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură​ Vâlcea a găsit de cuviință să majoreze salariile, pentru sine și pentru armata de angajați. Așa s-a ajuns ca directorul executiv Denisa Elena Iacob să încaseze un salariu lunar uriaș de 117 milioane de lei vechi, plus 17 milioane de lei pentru „spor pentru condiții vătămătoare”. Directorul adjunct al APIA Vâlcea trebuie să se „mulțumească” cu 113 milioane de lei vechi lunar și cu 17 milioane de lei vechi pentru același spor. Conform declarației de avere, șefa Denisa Iacob are în proprietate două terenuri (în Popești și Râmnicu Vâlcea) un apartament în Râmnicu Vâlcea (cumpărat în 2002), o casă de locuit și o mașină Mercedes Benz. La capilolul plasamente financiare, Denisa Elena Iacob a trecut active de circa 300 de milioane de lei vechi, însă nu a menționat nimic despre salariul încasat de soțul ei, Vasile Iacob, de la Ministerul Afacerilor Interne.

 

 • Societatea Univers SA (firmă ce deține mai multe spații comerciale în Râmnicu Vâlcea) informează că, în şedinţa din data de 30 ianuarie 2023, consiliul de administraţie a hotărât încetarea contractului de mandat al directorului general, Robert Cristian Stănescu, începând cu data de 1 februarie 2023. Începând cu aceiași dată, atribuțiile funcției de director general al SC Univers SA au fost preluate de către doamna Teodora Negoiță - preşedinte al consiliului de administraţie, până la desemnarea de către consiliul de administraţie a unui nou director general. În urmă cu peste 12 ani, fostul director Răzvan Buzatu şi-a folosit autoritatea şi influenţa pentru a dispune achitarea de către societate a unor sume totalizând 100.000 euro, ce au reprezentat contravaloarea deplasărilor în scop turistic şi în interes strict personal al său cât şi al membrilor de familie ale acestuia ori persoanelor cu care el se afla în legături de interes, fără aprobarea consiliului de administraţie.

 

 

 • Diferențe uriașe între exporturile și importurile realizate de frmele din Vâlcea. Direcția Județeană de Statistică anunță că, în primele 7 luni din 2022, firmele din Vâlcea au realizat exporturi de 165 miloane de euro, importuri de 278 milioane de euro, fiind înregistrat un deficit de 103 milioane de euro. La nivel național, deficitul balanţei comerciale în primele șapte luni ale anului trecut a fost de 18,76 miliarde de euro, mai mare cu 5,88 miliarde de euro decât cel înregistrat în perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2021, arată datele Institutului Național de Statistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

 • PUBLICITATE

 • https://www.mocanuvicentiu.ro/
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe