Sparle si soparle, 06.02.2022

luni, 6 februarie 2023
  • Județul Vâlcea rămâne un „teren fertil” pentru creștinii ortodocși. Conform recensământului, în țară, județele din sud sunt cele cu ponderea cea mai ridicată de credincioși ortodocși, județul Vâlcea având un procent de peste 89%. Capitala a pierdut peste 17 puncte procentuale ca pondere a ortodocșilor, urmată de Ilfov (aproape 13%) și Iași (peste 10%). În medie, ortodocșii au coborât cu circa 8 puncte procentuale ca pondere între cele două recensăminte. Din cele 18 culte religioase din chestionarul de la recensământul din 2022, doar 3 și-au sporit numărul de adepți: Biserica Armeană, Biserica Ortodoxă Sârbă și Cultul Creștin Penticostal. A mai crescut numărul ateilor și a celor „fără religie”, iar la acest recensământ au fost numărați și agnosticii.

 

  • Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 1 februarie 2023, decretul privind eliberarea din funcția de judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Vâlcea a domnului Andrei Ion - pensionare. Conform declarației de avere, Andrei Ion a încasat în 2020 din salariile de la Tribunalul Vâlcea suma de peste 2,3 miliarde de lei vechi, iar soția aproape 700 milioane de lei vechi din postura de consilier la Consiliul Județean Vâlcea. Averea lui Andrei Ion mai cuprinde o vilă și un teren în Râmnicu Vâlcea plus două autoturisme. Andrei Ion a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea Bucureşti în anul 1997, iar după aceea a fost judecător la Judecătoria Piteşti (1998-1999), judecător la Judecătoria Rm. Vâlcea (1999-2008) și apoi judecător la Tribunalul Vâlcea (2009-2023).

 

  • Județul Vâlcea se află pe un „onorant” loc III la traficul ilegal de țigarete. În 2022, cel mai mare volum de ţigarete de contrabandă capturate a fost înregistrat în judeţele Constanţa (peste 15,6 milioane de ţigarete), Giurgiu (peste 13,7 milioane de ţigarete) şi Vâlcea (aproape 11,2 milioane de ţigarete), capturile reţinute în aceste judeţe reprezentând 44% din totalul volumului înregistrat anul trecut pe teritoriul României, potrivit datelor centralizate pe StopContrabanda.ro. În anul 2022, pe fondul eforturilor extinse ale autorităţilor de a stopa activităţile ilegale de la graniţele ţării, peste 110 milioane de ţigarete de contrabandă au fost capturate la frontierele României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe