Sparle si soparle, 02.02.2023

joi, 2 februarie 2023
  • Cine a urmărit transmisia live de pe facebook a ședinței ordinare a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, de marți, 31 ianuarie, a putut să constate că taman consilierii liberali... nu se auzeau, probabil din cauza poziției ocupate, departe de toate microfoanele. „Pagubă-n ciuperci”, am spune noi, după cele 3 ore, cât a durat ședința! Primarul Mircia Gutău a ținut să taxeze comportamentul PNL: „O monotonie spartă doar de varianta „13 voturi pentru, 9 voturi împotrivă”. Sub conducerea unui Pîrvulescu care, cabotin, îl reînvie tot mai mult pe Cațavencu - dar fără pic din umorul personajului lui Caragiale - grupul consilierilor PNL din Legislativul local face ce știe mai bine: blochează orice inițiativă menită să aducă un plus de confort și progres în Râmnic! Minciuni sfruntate, amendamente făcute în bătaia de joc a legii (dacă nu chiar din pură prostie!), populisme ieftine, grupuri de presiune aduse organizat în sală - nimic nu a lipsit din arsenalul liberalilor care, în lipsa oricăror inițiative concrete și fezabile, nu știu altceva decât să se pună de-a curmezișul la absolut orice: investiții, proiecte, alocări de fonduri necesare dezvoltării sau protecției sociale.”

 

  • Județul Vâlcea rămâne un „teren fertil” pentru creștinii ortodocși. Conform recensământului, în țară, județele din sud sunt cele cu ponderea cea mai ridicată de credincioși ortodocși, județul Vâlcea având un procent de peste 89%. Capitala a pierdut peste 17 puncte procentuale ca pondere a ortodocșilor, urmată de Ilfov (aproape 13%) și Iași (peste 10%). În medie, ortodocșii au coborât cu circa 8 puncte procentuale ca pondere între cele două recensăminte. Din cele 18 culte religioase din chestionarul de la recensământul din 2022, doar 3 și-au sporit numărul de adepți: Biserica Armeană, Biserica Ortodoxă Sârbă și Cultul Creștin Penticostal. A mai crescut numărul ateilor și a celor „fără religie”, iar la acest recensământ au fost numărați și agnosticii.

 

  • Adina Dobrete, în fruntea Organizației Femeilor PSD Râmnicu Vâlcea și în următorii 4 ani! Luni, 30 ianuarie 2023, s-a desfășurat conferința locală de alegeri a OFSD Râmnicu Vâlcea, în cadrul căreia Adina Dobrete a fost reconfirmată în funcția de președinte al organizației municipale a femeilor social democrate. „O felicitam pe Adina Dobrete, un om implicat, devotat și ambițios! Îi dorim mult succes și o asigur de tot sprijinul meu pentru a duce la îndeplinire toate proiectele viitoare. Le mulțumim pentru implicare și le transmitem tot respectul și prețuirea noastra tuturor doamnelor și domnișoarelor din această frumoasă organizație”, a transmis PSD Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe