Irina Argesanu: PREVENȚIA este cea mai bună metodă de a evita apariția cancerului!

sâmbătă, 4 februarie 2023

În fiecare an, pe data de 4 februarie, marcăm Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.
Anual, 9,6 milioane de oameni mor de cancer, acesta fiind a doua cauză de deces la nivel mondial.
PREVENȚIA este cea mai bună metodă de a evita apariția cancerului !
În acest sens, am inițiat o campanie stradală cu scopul de a atrage atenția asupra gravității și pericolului acestei maladii și a conștientiza cât mai multe persoane cu privire la aspectele care vizează posibilitatea prevenirii ei. Numeroase studii au demonstrat faptul că bolile neoplazice, pot fi prevenite în mare măsură, deoarece 42% din totalul cazurilor de cancer sunt cauzate de unul sau mai mulți factori de risc pe care ÎI PUTEM EVITA !
Dorind ca acțiunea de conștientizare, afară de distribuirea pliantelor informative, să cuprindă și un aspect practic ca un mic pas demn de urmat, pentru un număr de 10 femei am facilitat accesul în mod gratuit la diagnosticare prin ecografie, analize medicale de laborator și testul Babeș Papanicolau (PAP).
Pentru ca am trăit o tragedie în propria mea familie atunci cand mama a fost diagnosticată cu aceasta urâtă boală, în final pierzând lupta cu ea, aș vrea ca NICIUN OM să nu treacă prin ce am trecut noi ! De aceea, PREVENȚIA este cea mai importantă parte a acestui puzzle.
Pentru doar un minut din viața ta, gândește-te la asta ! Poți să salvezi viața cuiva din familia ta, a unui prieten, ori chiar viața ta !

Irina Argesanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe