Amatori de schi în afara pârtiilor, înzăpeziți lângă Transalpina Ski: „Stratul de zăpadă era de 150 cm”

duminică, 5 februarie 2023

Sâmbătă, 4 februarie, doi turiști veniți să se dea cu placa pe pârtiile de la Transalpina Ski, din Munții Lotrului - Vâlcea, s-au dus să schieze off-piste și s-au rătăcit, rămânând înzăpeziți în pădure - anunta adevarul.ro
Dispeceratul Național Salvamont a anunțat pe pagina de socializare despre acțiunea de căutare a celor doi schiori, inițiată de Salvamont Voineasa: „Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul serviciului Salvamont Voineasa pentru căutarea și salvarea a două persoane rătăcite în pădure și blocate din cauza zăpezii foarte mari, după ce au părăsit pârtia amenajată, pentru a schia off piste (în afara pârtiilor - n.red.)”.

Sursa citată a mai pomenit și despre vremea nefavorabilă, ninsoare cu vânt puternic, întreaga zonă aflându-se sub atenționare de Cod portocaliu: „În curând se va întuneca și temperatura va scădea foarte mult. Intervin două echipaje de salvamontiști cu snow-mobile și pe schiuri de tură”.

După găsirea turiștilor rămași înzăpeziți, s-a menționat că aceștia se aflau la aproximativ trei kilometri depărtare de pârtii, pe munte: „Salvamont România vă îndeamnă la prudență și responsabilitate în derularea activităților montane. Salvamontiștii au ajuns la cei doi rătăciți, aceștia nu au probleme medicale și urmează o coborâre de circa 3 km din munte către zona de unde se poate ajunge la șosea”.

Când salvamontiștii au ajuns la baza pârtiei s-a transmis că acțiunea s-a finalizat cu succes iar în urma controlului medical nu au fost depistate probleme medicale.

Al doilea caz de turiști rătăciți pe munte
Este pentru a doua oară, în ultimele două săptămâni, când schiorii se rătăcesc în pădurile de lângă pârtiile de la Transalpina Ski.

Două fetițe, de 9 și 12 ani, au plecat de asemenea de pe pârtii în data de 21 ianuarie și s-au aventurat în pădurile de lângă Domeniul Schiabil Transalpina Voineasa, din zona Vidra - Obârșia Lotrului. S-au rătăcit și au fost găsite la aproximativ doi kilometri depărtare, după o operațiune de căutare care a durat aproximativ trei ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe