5 reguli ale jocului de fotbal

sâmbătă, 24 decembrie 2022

Fiecare joc are propriile sale reguli de joc. Ele sunt menite să stabilească o ordine și să contribuie la obținerea unui câștig în mod corect, așa cum e și cazul fotbalului. Totuși, aceste reguli sunt ideal de a fi cunoscute și de către fani, mai ales în situația în care există mize cu bani la mijloc.

De exemplu, cei care iubesc fotbalul și urmăresc în același timp ce predicții fotbal apar întru tocmai pentru a paria pe jucătorii și echipele câștigătoare, activitate în urma căreia pot câștiga sume semnificative de bani, pot analiza în timp real care le sunt șansele de câștig ca urmare a istoricului fiecărei echipe.

Fie că te numeri printre acești pasionați ai jocurilor de noroc și pariuri, ori că te gândești să-ți începi o carieră în fotbal sau vrei să înțelegi mai precis ce presupune acest joc de echipă, iată câteva reguli pe care trebuie să ți le însușești.

Determinarea câmpului de joc

Asociația de Fotbal a stabilit drept o regulă primară definirea câmpului de joc. Acesta trebuie să îndeplinească în mod evident o serie de condiții astfel încât jucătorii să-și poată desfășura activitatea în mod corespunzător. De exemplu, terenul se împarte egal în două porțiuni delimitate de un cerc cu aria de 9.15 metri. Apoi, liniile de contact nu trebuie să fie sub 90 cm, în timp ce delimitarea de la poartă acoperă o suprafață de minim 90 metri lungime la care corespunde 45 metri lățime.

Desigur, aceste reguli nu sunt întotdeauna respectate de către jucătorii amatori sau de către cei pasionați care practică fotbalul drept o activitate distractivă în timpul liber și care se adaptează condițiilor existente de pe diferite terenuri publice de joc.

Numărul de jucători este 11

Dacă găsești ponturi pariuri ce par profitabile pentru o echipă sau un jucător și vrei să-ți încerci cunoștințele de dragul de a câștiga câțiva bani, poți să-ți pui dorința în aplicare fără a depinde de cineva. Însă, când vine vorba de jocul propriu-zis și de ceea ce se întâmplă pe teren este foarte probabil să fi observat că numărul minim de jucători într-o echipă este alcătuit din 11 participanți.

Excludem și în acest caz situația în care ieși la fotbal cu prietenii cu care faci echipe egale dintr-un număr mai mic sau mai mare de jucători.

Echipamentul trebuie să fie unul optim

Pentru că fotbalul este un joc de teren la care, din nefericire, pot avea loc și diferite incidente neplăcute, purtarea unui echipament adecvat este una dintre cele mai importante reguli pentru jucătorii profesioniști. Cei care fac parte din echipe de renume, locale, naționale sau internaționale, au un echipament dedicat cu emblema echipei. La modul general, acesta este alcătuit dintr-un tricou, o pereche de pantaloni scurți, adidași confortabili și flexibili, respectiv șosete lungi și o protecție pentru tibie. Aceste accesorii au menirea de a oferi libertate de mișcare și de a preveni cât de mult cu putință incidentele neplăcute în punctele care sunt supuse la efort.

Durata jocului este de 90 minute

Ca să joci fotbal precum un jucător profesionist este necesar să-ți acorzi mult timp liber sau minim 90 minute după cum spun specialiștii. De regulă, durata unui joc se împarte în două reprize egale, cu o pauză de 15 minute. Desigur, în situații speciale probabil ai observat deja că unele jocuri au o durată mai mică sau mai mare. Dar în ansamblu, se va respecta regula de 90 minute.

Fiecare echipă de joc are un arbitru

Arbitrul sau coordonatorul jocului stă de obicei pe margine, dar are un spirit de lider și știe cum să-și conducă echipa întru tocmai pentru a asigura victoria. În cazul în care jucătorii nu respectă regulile jocului sau aduc intenționat prejudicii celorlalți participanți, ei sunt obligați să intervină și să rezolve situația neplăcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe