Transportul elevilor, blocat de noua ordonanță!

duminică, 20 noiembrie 2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Transportul elevilor, blocat de noua ordonanță!

 Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Timiș (AETM), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Bacău (AEBc) critică ordonanța de urgență dată de către Guvern și solicită adoptarea normelor metodologice de urgență. 

Joi, 17 noiembrie a.c, Guvernul a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență prin care a modificat formula de decontare a transportului elevilor, înlocuind decontul parțial cu o alocație forfetară.. La nivelul ordonanței a fost prevăzută necesitatea adoptării unor norme metodologice pentru aplicarea ei, fără a fi prevăzut un termen de elaborare și adoptare.

În acest context, decontarea transportului elevilor navetiști nu mai poate fi făcută după normele vechi, reglementate prin OUG nr. 50/2021. Până la adoptarea prin ordin de ministru a noilor norme metodologice de aplicare a noii ordonanțe, OUG 159/2022, transportul elevilor nu poate fi decontat nici după metodologia veche, nici după cea nouă, elevii navetiști fiind lăsați în aer.

Considerăm fundamentală adoptarea cu celeritate a unor noi norme metodologice, așa cum a fost prevăzut în OUG nr. 159/2022. Elevii au nevoie de un sprijin pentru a ajunge la școală, iar în lipsa lui, pentru elevii

care provin din medii defavorizate chiar și o lună în care se elaborează normele poate face diferența între școală și abandon.

Solicităm Ministerului Educației să adopte de urgență normele metodologice și să deblocheze transportul elevilor!

Asociația Vâlceană a Elevilor

Str. Calea lui Traian, Nr.70, Bl. S19, Sc. C, Ap. 19, mun. Rm. Vâlcea

0741 937 825

e-mail: [email protected]

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI VÂLCENE A ELEVILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe