Vâlceni arestați de carabinieri la Milano (video)

duminică, 11 septembrie 2022

urmarire

Carabinierii italieni au fost înfierați pentru modul violent în care au reținut trei români din Vâlcea, după o urmărire ca-n filme, care a avut loc la Milano în cursul acestei săptămâni, potrivit Adevărul.

Marți, 6 septembrie, o mașină care nu a oprit la un filtru de poliție s-a răsturnat într-un final în Tunelul Gattamelata, din zona Portello - Milano, după ce a lovit mai multe mașini.

Ocupanții autoturismului BMW, cu numere de înmatriculare din Vâlcea, au încercat să scape luând-o la fugă în direcții diferite. Trei dintre ei au fost prinși de carabinieri, iar un al patrulea a reușit să scape, fiind și la această oră dat în urmărire.

Imagini șocante cu urmărirea suspecților români și modul în care aceștia au fost tratați de jandarmii italieni (carabinieri) au fost transmise live, devenind virale și intens dezbătute.

Una dintre filmări surprinde urmărirea pe jos a celor patru români în Italia. Imaginile par desprinse dintr-un film cu „Stan și Bran”, având în vedere modul în care carabinierii aleargă după suspecți, părând extrem de incomodați de uniforma și echipamentul din dotare.

Dar cel mai disputat moment al acestei urmăriri a fost cel în care unul dintre fugarii români este lovit brutal, cu pumnii și picioarele, chiar dacă nu mai opune rezistență și este la pământ.

Potrivit celor care au observat incidentul, după ce mașina s-a răsturnat în tunel, românii care au ieșit din autoturism au opus, de fapt, rezistență carabinierilor care-i urmăreau, fapt confirmat ulterior și de către oficialități.

Ore în șir, circulația prin tunel, spre centrul orașului Milano, a fost blocată din cauza acestui incident.

Doi dintre cei trei români arestați în Italia și un carabinier de la departamentul radio mobil au primit îngrijiri medicale la fața locului, iar pasagerul uneia dintre mașinile lovite a avut nevoie de îngrijiri suplimentare la Spitalul San Carlo, în urma rănilor suferite la cap.

Unul dintre cei trei suspecți români arestați este un tânăr de 24 de ani care conducea BMW-ul fără să fi deținut vreodată permis. Despre un altul, de 22 de ani, se știe că pe numele său a fost emis un decret de expulzare din Italia. Cel de-al treilea român arestat are 20 de ani și este cunoscut cu antecedente de infracțiuni contra proprietății.

Potrivit anchetei, după ce au ieșit din mașină, cei patru fugari i-au atacat pe carabinieri cu leviere / bare din metal și șurubelnițe, cu care i-au lovit și împuns. Astfel au reușit să scape de urmăritori și să iasă din tunel. În timpul evadării s-au debarasat de arme, care au fost găsite ulterior.

Și în interiorul BMW-ului s-au descoperit, după cum au precizat autoritățile italiene, o serie de instrumente folosite în general la spargeri, ceea ce i-a condus pe anchetatori la ipoteza că ar putea avea de-a face cu o grupare de hoți din locuințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe