Regele Charles al III-lea, cetățean de onoare al orașului Horezu: ”Îi dorim o domnie cu multe și frumoase realizări”

sâmbătă, 10 septembrie 2022

În anul 2005 – pe atunci Prinț de Wales -, Charles a vizitat județul Vâlcea și a fost foarte încântat de frumusețile zonei. Autoritățile locale de la acea vreme au decis să-l facă cetățean de onoare. După ce a primit acest titlu, Charles a trimis o scrisoare de mulțumire primăriei din Horezu.
Charles Anglia

Gigi Niță, primarul orașului Horezu, a postat – sâmbătă – în mediul online un mesaj prin care transmite mulțumiri consilierilor din acea vreme, aceștia fiind în unanimitate de acord ca Prințul Charles să primească titlul de ”Cetățean de Onoare” al orașului - mentioneaza gandul.ro

Horezu a devenit, astfel, un oraș care își leagă numele de actualul Rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

”Mulțumesc consilierilor locali de la acea vreme (2005). În unanimitate au fost de acord să-i acordăm Printului Charles titlul de Cetățean de Onoare al orașului Horezu. Prin aceasta, Horezu a fost așezat pe harta lumii. Dorim Regelui Charles al III-lea o domnie cu multe și frumoase realizări”, a postat azi fostul primar al orașului Horezu, Gigi Niță.

Scrisoarea trimisă către Primăria Horezu, în anul 2005, de Prințul Charles.

O farfurie cu autograful regelui într- un atelier de ceramică. ‘”M-am trezit cu el peste mine în curte”

mester Horezu

În anul 2005, pe atunci principe, Charles a vizitat județul Vâlcea și a fost foarte încântat se frumusețile zonei. Autoritățile locale de la acea vreme au decis atunci să-l facă cetățean de onoare. Mai mult decât atât când a vizitat un atelier de ceramică a lăsat un autograf pe o farfurie pe care a pictat- o.

În 2005, regele a vizitat județul Vâlcea. A poposit în Horezu. A ales să meargă 5 km pe jos cu un baston. După ce a străbătut acest drum a ales sa stea 4 zile la mănăstirea Hurezi. Aici a fost răsfățat cu bunătăți de măicuțe. Și-a continuat vizita în orașul unde sunt zeci de meșteri populari.

Ion Paloși este unul dintre cei mai renumiți meșteri populari din Horezu, județul Vâlcea. Prin atelierul lui trec zilnic sute de turisti, dar și personalități. În 2005, printul la acea vreme, Charles a venit în atelierul lui.

„Am văzut un om de o modestie exemplar[. M- am trezit cu el în curtea mea. Cei din suită au închis poarta. Nici nu îmi venea sa cred ca e el. Mi-a zis nevastă mea că seamănă cu el, dar nu e el”, povestește meșterul.

A pictat chiar și o farfurie și a lăsat acolo un autograf. Autoritățile locale au aflat că este în zona și l-au vizitat. L-au făcut cetățean de onoare, iar după ce a primit acest titlu le-a trimis o scrisoare de mulțumire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe