Aproape 300 de amenzi date și 34 de permise de conducere reținute de polițiștii vâlceni, în doar 2 zile

duminică, 18 septembrie 2022

Aproximativ 300 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 34 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri și de ordine publică, în urma unor acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, care s-a desfășurat în perioada 15 -17 septembrie, în tot județul Vâlcea.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 299 de contravenţii, în valoare de peste 72. 000 de lei, pentru nerespectarea limitei legale de viteză (67), consumul de băuturi alcoolice la volan (5), depășiri neregulamntare (7), abateri ale biciliștilor (81), neacordare prioritate vehicule (4), neacordare prioritate pietoni (2) și pentru alte abateri (132).

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 34 de permise de conducere, dintre care 7 pentru depășiri neregulamentare, 6 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni, 11 pentru depășirea limitei legale de viteză, 5 pentru consumul de băuturi alcoolice, 5 pentru alte nereguli și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier (3 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihotrope, 1 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 1 pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și 2 pentru alte nereguli).

Exemple:

1. La data de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Bălcești au depistat în trafic un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 B, în comuna Livezi, cu o viteză de 133 km/h (83km/h peste limita legală admisă).

Cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1450 de lei, iar ca măsura complementară i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare fără valabilitate.

2. Polițiștii Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea și Serviciul Rutier Vâlcea au identificat în trafic, 2 autoturisme conduse de 2 persoane de sex masculin, în municipiul Râmnicu Vâlcea și pe DN 7 CC, în localitatea Călimănești, în timp ce se aflau sub influența alcoolului.

Astfel, în urma testării acestora cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0, 42 mg/l, respectiv 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost transportați la spital pentru recoltarea de probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Au fost întocmite 2 dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

3. La data de 15 septembrie a.c., polițiștii rutieri din Drăgășani au identificat un bărbat, în timp ce conducea o bicicletă în municipiul Drăgășani, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilometru, a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

4. Tot, în data de 15 septembrie 2022, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea au depistat un alt bărbat, care conducea un autovehicul pe DN 7, în localitatea Călimănești, fără permis de conducere.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că, acesta avea permisul de conducere suspendat.

În acest sens, polițiștii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe