Sparle si soparle, 29.08.2022

duminică, 28 august 2022
  • Primaria Maciuca a efectuat, conform Curții de Conturi, plăți nejustificate, în sumă totală de 17.000 lei reprezentând salarii nete acordate unui număr de doi salariați, în perioada 2019-2020, salarii care exced nivelului indemnizației stabilită conform legislației în vigoare, la care se adaugă majorări de întârziere în sumă de și 3.000 lei. Neprezentarea corespunzătoare a soldului contului „214 Mobilier, aparatură birotică, echipamente de protecție a valorilor umane și materiale și alte active corporale” în balanța de verificare și în bilanțul contabil în concordanță cu rezultatele inventarierii, a fost o altă neregulă depistată. Primăria Măciuca nu a înregistrat în evidența contabilă participațiile în valoare de 300.000 lei pe care le deține la patrimoniul altor entități. Referitor la prejudiciul constatat cu ocazia misiunii de audit financiar, respectiv 17.000 lei reprezentând salarii nete acordate unor salariați peste nivelul indemnizației (la care se adaugă accesorii în sumă de 3.000 lei), Curtea de Conturi a dispus extinderea verificărilor, determinarea întregii întinderi a acestuia și luarea măsurilor de recuperare, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

 

  • Zilele trecute, a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Cu acest prilej, Magdalena Vasilache, director al Casei Județene de Pensii Vâlcea, a prezentat criteriile în baza cărora se acordă bilete pentru tratamentul balnear pentru pensionarii sistemului public de pensii. De asemenea, au fost expuse problemele cu care se confruntă pensionarii în ceea ce privește modul de obținere a acestor bilete de tratament și s-a făcut expunerea cadrului legal prin care pot beneficia de ele.

 

  • Doi procurori din județul Vâlcea au fost pensionați de șeful statului! Concret, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 24 august 2022, următoarele decrete: decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a doamnei Elena Vlăducu - pensionare; decret privind eliberarea din funcția de procuror cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a domnului Iustin Mihai, delegat în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea - pensionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe