|luni, august 15, 2022
  • Follow Us!

Om de afaceri din Vâlcea caută șoferi pentru firma sa din Italia. ”Ofer salarii de 2.700 de euro pe lună” 

sofer-camion-tov1

Florin Lisaru, un antreprenor român din Italia, originar din Vâlcea, susține că nu găsește șoferi profesioniști pentru camioanele sale, în condițiile în care nu se fac transporturi noaptea, iar programul se limitează în cele mai multe cazuri la 3, 4 ore pe zi, relatează Rotalianul.

Din cauza acestei situații, spune că în ultimele luni, a pierdut 80.000 de euro. Oferă condiții așa cum prevede legea, salarii și garanții, avantaje suplimentare. A pus și anunțuri în România, pe site-uri specializate de căutare de forță de muncă. Dar nu găsește oameni.

„Nu mai găsesc personal competent. Aș accepta și începători, dar să aibă dorința de a învăța, să fie serioși. Le dăm chiar și banii înainte. Dar sunt din ce în ce mai puțini cei cu care se poate lucra. Unii vin și-mi spun că vor să stea o lună, apoi să plece. E o nebunie totală, o criză care a început acum un an și devine din ce în ce mai presantă. Am căutat la început în Italia, apoi și în România, cu anunț online, pe OLX”.

Condițiile de muncă, asigură, sunt din cele mai bune. „Camioanele mele se întorc toate seara la garaj. Avem baie, bucătărie, service. Munca nu e multă, câteodată e de condus chiar 3 sau 4 ore pe zi. Noi nu îi punem pe șoferi la curse extenuante. Iar salariile sunt între 2200 și 2800 de euro, așa cum prevede contractul național. Se fac contracte pe timp nedeterminat. Dacă se întâmplă, rareori, să doarmă un șofer pe drum, are asigurată cazarea, 30 de euro pe noapte.”

La momentul de față, românul are peste 30 de angajați, majoritatea români, o parte șoferi, o parte lucrează în service. „Am angajați români, 80% cu familia aici în Italia, dar și italieni și macedoneni”.

WhatsApp-Image-2022-07-22-at-16.21.38-1

One Response to Om de afaceri din Vâlcea caută șoferi pentru firma sa din Italia. ”Ofer salarii de 2.700 de euro pe lună”

  1. BACIU

    POSED PERMIS DE CONDUCERE BC TEL 0753628882

     

Leave a Response