Cum a ajuns Brezoi, un orășel din Vâlcea, să găzduiască un număr foarte mare de festivaluri de-a lungul anului

vineri, 8 iulie 2022

twitter sharing button

whatsapp sharing button
sharethis sharing button

Cum a ajuns Brezoi, un orășel din Vâlcea, să găzduiască un număr foarte mare de festivaluri de-a lungul anului

Cum a ajuns Brezoi, un orășel din Vâlcea, să găzduiască atât de multe festivaluri. Vară de vară, un cochet orășel montan transformă Vâlcea, care nu avea o identitate turistică anterioară, într-un adevărat leagăn al Blues-ului și nu numai. O multitudine de evenimente muzicale au loc, an de an, în această localitate, evenimentele strângând laolaltă artiști naționali și internaționali, din diverse genuri muzicale.

Cum a ajuns Brezoi centrul distracției în Vâlcea

Brezoi, un orășel de munte localizat în Țara Loviștei, între Sibiu și Râmnicu Vâlcea, devine „Brezoiul Lumii“, cu 12 festivaluri extraordinare de muzică în 2022. Summer Camp Brezoi este locul care transformă, vară de vară, orășelul de munte în epicentrul muzicii. Festivalul revine și anul acesta cu un maraton extraordinar.

Artiști de renume din toată lumea, inclusiv mari cântăreți ai scenei românești, se reunesc în cele mai spectaculoase line-up-uri, pentru o vară memorabilă. Anul 2022 vine cu vești bune pentru iubitorii de muzică, pe care îi așteaptă, potrivit inițiatorului Summer Camp Brezoi, Mihai Mugescu, un sezon dezlănțuit de restricțiile din pandemie, cu genuri muzicale aduse în premieră sub umbrela Summer Camp. De asemenea, ediția de anul acesta a renumitului festival de blues în aer liber se anunță incendiară.

„Anul acesta, Summer Camp Brezoi va găzdui 12 festivaluri. Acoperim aproape toate genurile muzicale, aducând, în premieră și cei mai în vogă artiști ai muzicii mainstream din România. În fiecare weekend vom avea un festival, iar toate detaliile despre evenimente pot fi găsite pe brezoiullumii.ro“, a transmis Mihai Mugescu.

Marea noutate în ceea ce privește această ediție este că organizatorii așteaptă publicul în casă nouă. Locul de desfășurare a concertelor, mult mai ofertant de data aceasta, este învecinat cu fosta locație.

„Nu vom intra în foarte multe detalii pentru că ne dorim să îi lăsăm pe oameni să îl descopere singuri. Dar ce putem spune este că oamenii care vin la concerte se pot bucura de o zonă de relaxare de 5000 mp,cu copaci și umbră și de o zonă de plajă cu șezlonguri. Chiar le recomandăm să își ia și costumele de baie la ei. Zona de camping rămâne în același loc, unde există toate cele necesare pentru camparea în condiții optime, băi cu dușuri, acces la Internet, iluminat nocturn, parcare“, a completat organizatorul.

Brezoi, de la un cochet orășel de munte, la un centru cultural

Lista artiștilor care vor urca pe scena de la Brezoi, Vâlcea, în 2022, este impresionantă. Mult așteptatul festival de blues, amânat doi ani la rând din cauza pandemiei, este cel mai important eveniment din localitate și se întinde pe nu mai puțin de șase zile.

„Cel mai important eveniment este, desigur, festivalul de blues, amânat doi ani la rând din cauza pandemiei și mult așteptat. Avem oameni care și-au păstrat biletele, abonamentele și așteptăm mii de participanți. Avem certitudinea că mulți turiști străini vor participa la acest festival, care va avea loc între 19 și 24 iulie, timp de șase zile“, susține Mihai Mugescu, potrivit gds.ro.

Beth Har, Eric Gales, Samantha Fish, Dana Fuchs, Ryan McGarvey, Rick Estrin and The Nightcats , Elles Bailey, Popa Chubby și Blues Pills se numără printre invitații festivalului de blues, alături de mulți alții.

„Vrem ca oamenii care iubesc aceeași muzică să se întâlnească într-un loc special, așa cum e Brezoi, și să aibă parte de experiența completă de festival. Avem artiști de top, populari, iar pe timpul zilei vom avea tot felul de activități sportive, concursuri distractive cu premii, participanții pot face trasee montane, organizate în parteneriat cu Primăria Brezoi și Salvamont Brezoi“, a mai spus organizatorul.

„Proiectele noastre culturale reprezintă șansa populației din regiune“

După cum aminteam și mai sus, numeroase evenimente muzicale sunt organizate an de an în localitatea Brezoi, adunând artiști naționali și internaționali, din diverse genuri muzicale. Impactul acestui proiect se resimte direct asupra comunității, înregistrându-se o cerere din ce în ce mai mare de spații și echipamente.

„Proiectele noastre culturale reprezintă șansa populației din regiune, și nu numai, de a aparține celor mai expresive evenimente-fenomen, cu care rezonează. Cu o experiență de peste 15 ani, Asociația Mentor Rock și-a investit toate resursele umane, materiale, know how-ul și resursele de networking, iar succesul, încă de la primele ediții ale Open Air Blues Festival Brezoi, a dovedit că toate eforturile sunt justificate. Succesul este datorat unei echipe dedicate și pasionate, cu valori solide, care prioritizează experiența audiențelor și a artiștilor și valoarea adăugată creată în și pentru comunitatea gazdă“, au declarat organizatorii.

Calendarul evenimentelor de la Brezoi 2022

Maratonul festivalurilor va debuta cu Baricada Folk, un eveniment care aduce laolaltă cele mai mari nume ale genului, în weekendul 17-19 iunie și se va desfășura după următorul calendar:

  • Baricada Folk – 17-19 iunie;
  • Bikers for Humanity – 24-26 iunie;
  • Lets Meat – 1-3 iulie;
  • TopPick Festival – 8-10 iulie;
  • Open Air Blues Festival Brezoi –19-24 iulie;
  • Șaraimanic World Festival – 29-31 iulie;
  • Electric Nights Brezoi – 12-14 august;
  • Mentor Rock Gathering – 26-28 august.

 

Sursa: impact.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe