Vine CRIZA, mama crizelor, si romanii au devenit experti in razboiul din Ucraina! Gazul, electricitatea, benzina - subiecte dureroase!

miercuri, 11 mai 2022

Mi se reproseaza, oarecum voalat, ca am disparut de ceva vreme din peisajul publicistic valcean. In sensul ca nu am mai scris, ca nu am mai participat la dezbateri publice pe subiectele zilei. Este adevarat, recunosc. Motivele sunt multiple - obiective si subiective. Ma incearca o profunda dezamagire vecina cu stare de sila aproape fizica in legatura cu raportul societate in ansamblul ei - presa. Dupa aproape 24 de ani de presa, de munca jurnalistica, am ajuns la aceasta concluzie dramatica pentru noi, jurnalistii: in Romania nu exista libertate de exprimare, nu exista presa independenta, ziaristii au fost transformati de leprele care detin controlul financiar si politic in bieti scribi, manipulatori penibili, care joaca cum li se canta pentru a-si castiga supravietuirea lor si a familiilor.

Un jurnalist cu state vechi - iesit la pensie, care scrie si documenteaza din fotoliul confortabil de acasa, ne reprosa zilele trecute, asa la gramada, noua - ziaristilor din Valcea, ca suntem prea tacuti, ca nu avem puncte de vedere in legatura cu ceea ce se intampla in Ucraina! Sincer, pe mine personal ma cam doare in cot de ceea ce se intampla in Ucraina acum, bineinteles ca simt MILA pentru poporul ucrainean si URA pentru Putin si macelarii rusi cotropitori, dar noi romanii trebuie sa ne ingrijim in primul rand pe noi insine! Suntem vai steaua noastra! Rupti in fund, saraciile Europei! Gazele s-au scumpit, electricitatea la fel, pretul benzinei si motorinei a urcat la cer! Asa ca acestea ar trebui sa fie principalele teme de dezbatere in Romania! Gazul, electricitatea, benzina sunt subiecte dureroase!

Vine CRIZA, mama crizelor, si romanii au devenit experti in razboiul din Ucraina! Suntem de-a dreptul penibili si dusi cu pluta. In aceste conditii si ziaristii naimiti de pe la Bucuresti bat apa in piua cu acest subiect pentru a distrage atentia de la catastrofa umanitara - sociala care se apropie ca un tsunami devastator de Romania! Sunt constient, perfect lucid de aceasta realitate, dar am ajuns in punctul egoist in care nu mai abordez astfel de subiecte jurnalistice, nu mai simt, nu mai doresc sa-mi exercit meseria de jurnalist intr-o tara care se p...se efectiv pe noi! Ma intereseaza FAMILIA, securitatea economica si medicala a ei. Atat! Plutim intr-o stare de inertie... Am obosit sa platesc emotional, moral, financiar pentru a exprima adevaruri!

M-a costat enorm sa scriu despre ADEVAR, am platit in toate felurile, am facut sacrificii 24 de ani de neimaginat pentru a-mi informa onest cititorii. Si ce am primit?! Pumni in gura de la mafia juridica, politica si afaceristica! Justitia valceana s-a transformat intr-o tarfa la cheremul imbogatitilor peste noapte, in special din afacerile cu statul! In acest timp, pupincuristii de serviciu din presa valceana, adica 90 la suta din tentativele de ziaristi, si-au ras in barba si au incasat argintii. Si-atunci despre ce PRESA mai vorbim, la ce dezbateri sa particip? Cu cine, de ce, despre cine, despre ce?! Senzatia de scarba mi s-a intiparit adanc in suflet, in stomac, pana si pe creier!

Tiberiu Pirnau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Vine CRIZA, mama crizelor, si romanii au devenit experti in razboiul din Ucraina! Gazul, electricitatea, benzina - subiecte dureroase!”

  1. Viitor de aur, Romania are, dacă rămânem cuminţi şi ascultători, adică 'smeriţi'. Nu-ţi pierde încrederea, că nici Iov nu şi-a pierdut-o! Vrei să devenim oi negre, ca rătăcitele alea de la Visegrad?

    INS: "Deficitul balanţei comerciale din primul trimestru al acestui an a fost de 7,168 miliarde de euro, cu 1,830 miliarde de euro mai mare decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut".

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe