„Pianul cu poeme - Armonii de Înviere”, Recital de muzică și poezie

joi, 5 mai 2022

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, miercuri, 4 mai, actrița Daniela Nane și pianista Ioana Maria Lupașcu au susținut Recitalul de muzică și poezie „Pianul cu poeme - Armonii de Înviere”.

În cadrul evenimentului ce a avut loc la Sala „Iosif Episcopul” a Așezământului „Sfântul Ierarh Calinic, Episcopul Râmnicului”, din cadrul Centrului Eparhial, s-a desfășurat lansarea CD-ului „Cuvânt bun răspuns-a inima mea!”, un florilegiu mariologic de muzică clasică în interpretarea artistei Ioana Maria Lupașcu.

Cei prezenți au putut audia creațiile lirice ale unor autori creștini, precum Mihai Eminescu, Vasile Voiculescu, Nichifor Crainic, Radu Gyr sau Costache Ioanid, pe fundalul muzical alcătuit din opere aparținând marilor compozitori ca Schubert, Liszt, Bach, Vivaldi sau Händel.

În cuvântul de mulțumire de la finalul recitalului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului a precizat că: „ cele două artiste ne-au transmis prin note și versuri emoția întâlnirii cu Hristos Cel Înviat, căci a sta în preajma Învierii înseamnă a prelungi fiorul de bucurie și de pace din acea dimineață de primăvară, în care, Dumnezeu ne-a arătat că iubirea Sa față de oameni este mai tare decât moartea. Aceste armonii muzicale nu fac altceva decât să ne îndemne să ne „acordăm” și noi sufletele ca pe niște instrumente prin care, cu inimă bună, să lăudăm taina Crucii și a Învierii, rămânând mereu aproape de Mântuitorul Hristos și de sfinții Săi”.

În același timp, pianista Ioana-Maria Lupașcu a mărturisit că CD-ul realizat în colaborare cu Arhiepiscopia Râmnicului reprezintă pentru ea un prinos de cinstire adus Maicii Domnului pentru toată ocrotirea pe care a simțit-o de-a lungul vieții sale. De asemenea, artista a menționat că toate fondurile provenite din comercializarea acestui CD vor fi redirecționate către ajutorarea copiilor cu dizabilități și susținerea acelora care provin din familii nevoiașe.

Acest recital a deschis seria de manifestări cultural-artistice organizate cu prilejul hramului Catedralei Arhiepiscopale, „Sărbătoarea Aducerii în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe